Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ Κοπή πίτας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Κοπή πίτας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

E-mail Εκτύπωση

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Οι πιστοί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ενορίας προσήλθαν από νωρίς στον Ιερό Ναό δημιουργώντας ένας κλίμα οικογενειακό αλλά έντονα ενθουσιώδες μιας και ήταν η πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον καινούργιο Ναό. Η συμμετοχή των πιστών ήταν πάνω από κάθε προσδοκία, κατακλύζοντας όλους τους χώρους του Ναού.
Από πλευράς του Δήμου έδωσαν το παρόν ο Δήμαρχος κ. Νίκος Λαζαρόπουλος και σύσσωμο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκινητική ήταν   και η παρουσία παλαιών Δημοτικών Συμβούλων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Αντινομάρχης κ. Γεώργιος Φουντάς. Η εκδήλωση ξεκίνησε με απόδοση ύμνων και τραγουδιών από την Ευρωπαϊκή χορωδία της ενορίας η οποία απέσπασε το έντονο χειροκρότημα όλων των παρισταμένων.
Ακολούθησε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας από τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη. Στον λόγο του ο π. Ματθαίος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, αλλά οι ευχαριστίες επικεντρώθηκαν κυρίως στην μακρόχρονη προσφορά όλων των ενοριτών στην ανέγερση του νέου Ι. Ναού.  «Κάποτε το έργο αυτό φάνταζε απραγματοποίητο έως φανταστικό, _νέφερε. Η αγάπη και  η με κάθε τρόπο προσφορά των ενοριτών και μη, έκανε αυτό το όνειρο πραγματικότητα . Ο νέος Ναός  μας αποτελεί ουσιαστική απόδειξη της αγάπης και της συνοχής αυτής της ενορίας. Ο Ναός δεν ανήκει σε κανέναν αλλά σε όλους τους ανθρώπους αυτού του τόπου».

Ιδιαίτερα στάθηκε και στην έντονη συμβολή στην πραγματοποίηση αυτού του έργου της Δημοτικής Αρχής η οποία περιέβαλε με αληθινό ενδιαφέρον το όλο έργο. Ευχαρίστησε ανεξαιρέτως όλους τους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι  ομόφωνα στηρίζουν το έργο του Ι. Ναού. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή  ήταν η βράβευση του κ. Καπετανάκη Μάρκου, Πολ. Μηχανικού και εργολάβου, για την μεγάλη του συμβολή στο έργο της ανέγερσης του Ιερού Ναού.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με δωρεάν κλήρωση δώρων προς όλους του παρευρεθέντες.

Εκ του Ιερού Ναού

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 79 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν