Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018
    

Ένας Άνδρας

E-mail Εκτύπωση

Στον κινηματογράφο μεταφέρεται η ζωή του Αλέκου Παναγούλη.

Στην μεγάλη οθόνη θα μεταφερθεί το βιβλίο της Οριάνα Φαλάτσι «Ένας άνδρας». Η παραγωγή της ταινίας θα γίνει με διεθνές καστ, στην αγγλική γλώσσα.
Το βιβλίο της διάσημης και αείμνηστης ιταλίδας δημοσιογράφου, μιλάει  για τον κορυφαίο ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκο Παναγούλη και τη σχέση της μαζί του.
Περιλαμβάνει έρωτα, ειρωνεία, πόνο και πολιτική» γράφει στον πρόλογο της νέας ιταλικής έκδοσης του βιβλίου ο Ντομένικο Προκάτσι, ο παραγωγός που εξασφάλισε τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του έργου «Ένας άνδρας». Πρόλογος που αναδημοσιεύεται στην ιταλική «Corriere della Sera». «Πάνω από όλα όμως βρίσκεται ο έρωτας.
Μια κλασική ιστορία αγάπης, αλλά και μοντέρνα συνάμα. Η ειρωνεία διυλίζει πολλές στιγμές. Ο πόνος είναι παρών.
Το ίδιο και η τραγωδία και ο θάνατος». «Ενα μουγκρητό πόνου και οργής υψωνόταν πάνω από την πόλη και σε ξεκούφαινε, ασταμάτητα, επίμονα, σαρώνοντας κάθε άλλο ήχο, επαναλαμβάνοντας ρυθμικά το μεγάλο ψέμα. Ζει, ζει, ζει! Ενα μουγκρητό που δεν είχε τίποτα τ’ ανθρώπινο.

Η σχέση της με τον Παναγούλη

Η Οριάνα Φαλάτσι και ο Αλέκος Παναγούλης γνωρίστηκαν το 1973, όταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος έδωσε αμνηστία στον Παναγούλη και εκείνη θέλησε να του πάρει συνέντευξη. Η σχέση τους ήταν εκείνη που έκανε γνωστή τη Φαλάτσι στην Ελλάδα και έδωσε διαβατήριο στον Παναγούλη επί δικτατορίας να φύγει εκτός συνόρων και να ζήσει με την Οριάνα στην Ιταλία. Ήταν εκείνη μάλιστα που του αγόρασε το αυτοκίνητο( την μοιραία mirafiori), με το οποίο σκοτώθηκε την πρωτομαγιά του 1976 στον αριθμό 271 της λεωφόρου  Βουλιαγμένης, στον Άγιο Δημήτριο.
Η προσωπική της ζωή παρέμεινε στάσιμη μετά το χαμό του συντρόφου της, όπως αποκαλούσε τον Αλέκο Παναγούλη, καθως δεν δημιούργησε δική της οικογένεια.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 56 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν