Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018
    

«Το έκαψαν» οι Ηλείοι

E-mail Εκτύπωση

Τον συνδημότη μας Κώστα Κωτσάκη τίμησε ο σύλλογος Ηλείων Αγίου Δημητρίου.

Το ετήσιο γλέντι του πραγματοποίησε ο σύλλογος Ηλείων Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φετινού πολιτιστικού Σεπτέμβρη. Δεκάδες μέλη αλλά και πολύ περισσότεροι φίλοι του συλλόγου παραβρέθηκαν στον Ασύρματο, όπου απόλαυσαν ένα παραδοσιακό πελοποννησιακό γλέντι.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Μπαγρής είπε τα εξής:  «Αγαπητοί μας Ηλείοι! Είναι η δεύτερη χρονιά που κάνουμε αυτή την εκδήλωση στον Ασύρματο,  αφού την πρώτη φορά αναβλήθηκε λόγω βροχής. Από την επιτυχία τη δική μας και των άλλων συλλόγων,  φαίνεται  ότι η δημοτική μας μουσική είναι ζωντανή ,γιατί έχει δύναμη, αυθεντικότητα και μπορεί να μας συντροφεύει σε χαρές και λύπες.
Μετά από τόσα χρόνια που ζούμε στην πόλη, είναι σημαντικό που μέσα μας είναι τα βιώματα του χωριού ,οι συνήθειες του γλεντιού, του πανηγυριού, της συνεύρεσης με τους φίλους μας, που με τη δημοτική μας μουσική γλεντάμε. Ταυτόχρονα είναι μια πυξίδα του να ζούμε με λεβεντιά και αξιοπρέπεια. Λεβεντιά, αξιοπρέπεια και πολλή δουλεία, για να φέρουμε την Ελλάδα μας εκεί που της άξιζε. Με αυτά τα λόγια σας καλωσορίζω και σας εύχομαι καλή διασκέδαση». Αμέσως μετά ο σύλλογος Ηλείων τίμησε τον καλλιτέχνη της παραδοσιακής μουσικής, συνδημότη μας,  Κώστα Κωτσάκη για την πολύτιμη πρόσφορα του στη διάσωση του μουσικού μας πολιτισμού.

Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Χατζηδημητρίου που έκανε την απονομή είπε:
"Απόψε τιμούμε την παράδοση, ένας άξιος εκπρόσωπός της είναι και ο Κώστας Κωτσάκης, μουσικός, που υπηρετεί την παραδοσιακή μας μουσική. Τον ευχαριστούμε θερμά για όλη την πορεία του".
Παραδοσιακά τραγούδια ερμήνευσαν η Γιώτα Κοτρώτσου και η Μαρίνα Παναγιωτοπούλου συνοδευόμενες  με τον Κώστα Κωτσάκη στο κλαρίνο. Πρωτύτερα ο Διονύσης Κωτσάκης (γιος τους κλαρινίστα)  παίζοντας κιθάρα, ερμήνευσε  έντεχνα σύγχρονα τραγούδια. Το γλέντι δεν άργησε να ανάψει  και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Και του χρόνου!

Χαιρετισμός του αντιδημάρχου Δ. Χατζηδημητρίου εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής

Κυρίες και κύριοι
Εκ μέρους του δημάρχου Νίκου Λαζαρόπουλου επιτρέψτε μου να απευθύνω το μήνυμά του που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων είναι εκτός Αθηνών.
Πρώτα όμως ήθελα να συγχαρώ τον αγαπητό φίλο Ανδρέα Μπαγρή για το ήθος και την αξιοπρέπεια που τον διακατέχει και την εν γένει προσφορά στο Σύλλογο Ηλείων και στο Δήμο Αγίου Δημητρίου.
Επίσης θερμά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Ήθελα να επισημάνω ότι όλοι οι σύλλογοι διατηρούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, τα ήθη και τα έθιμα, την παράδοσή μας γι' αυτό και η πολιτεία μέσω των Δήμων θα πρέπει να είναι αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες. Οι Έλληνες έχουν παράδοση και πρέπει να τη διατηρήσουν.
Τώρα σαν υποψήφιος σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συσπείρωσης με υποψήφιο Δήμαρχο το νυν Δήμαρχο Νίκο Λαζαρόπουλο που με τίμησε και μένω σταθερά κοντά του θα ήθελα να ευχηθώ στους υποψηφίους Δημάρχους και τις παρατάξεις τους που βρίσκονται σήμερα εδώ "Καλή επιτυχία" και "Καλό αγώνα".

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 46 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν