Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
    

Τα ΚΑΠΗ εκθέτουν

E-mail Εκτύπωση

Μπορεί για κάποιους να θεωρούνται απόμαχοι της ζωής όμως το ενδιαφέρον τους για δημιουργία δεν σταματάει καθόλου.

Εν όψει των εορτών τέσσερα ΚΑΠΗ της πόλης μας, διοργανώνουν χριστουγεννιάτικο παζάρι με εκθέσεις χειροτεχνίας. Όλες οι κατασκευές τους είναι φτιαγμένες από τα χέρια των μελών τους. Ο « Ενεργός Δημότης» παραβρέθηκε στο Πρώτο  ΚΑΠΗ (οδός Χρυσοστόμου Σμύρνης 2)  και συνομίλησε με μέλη του. Στους πάγκους του, μπορεί κανείς να θαυμάσει χειροποίητα κεντήματα, ημερολόγια, διακοσμητικά κεριά, φο μπιζού, μπρελόκ, μπουκαλοθήκες και ένα σωρό άλλα δημιουργήματα.

Το μεγάλο τους παζάρι
Τα συγκεκριμένα έργα κατασκευάζονται,  καθόλη τη διάρκεια του έτους στο  εργαστήριο που λειτουργεί στο πατάρι του, από άνδρες και γυναίκες μέλη του, υπό την καθοδήγηση της εργοθεραπεύτριας της Κοινωνικής Υπηρεσίας  του Δήμου μας. Αξίζει να αναφέρουμε πως ορισμένα από αυτά κοστίζουν σε χρόνο,  ακόμα και αρκετούς μήνες. Όπως μας είπε η εργοθεραπεύτρια τους,  το μάθημα των εργαστηρίων γίνεται δυο ώρες την εβδομάδα σε κάθε ΚΑΠΗ της πόλης μας. Το παζάρι με τις εικαστικές τους δημιουργίες, γίνεται μια φορά το χρόνο, την περίοδο προ των Χριστουγέννων. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις πωλήσεις,  προορίζονται για την αγορά νέων πρώτων υλών αλλά και για άλλους σκοπούς, όπως την βελτίωση των χώρων του ΚΑΠΗ και για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στο παζάρι όλα τα είδη πωλούνται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές,  ενώ πολλές είναι οι περιπτώσεις που κάποιο μέλος αγοράζει χειροτεχνίες που κατασκεύασε κάποιο άλλο μέλος.

Διαφορετικά εκθέματα σε κάθε ΚΑΠΗ
Στη συνέχεια του ρεπορτάζ επισκεφθήκαμε (την αμέσως επόμενη ημέρα),  το Δεύτερο  ΚΑΠΗ της πόλης μας, στην οδό Ρούμελης 21. Μεταξύ των πολλών εκθεμάτων διακρίναμε ξύλινα ημερολόγια, ψωμοθήκες, μεταλλικές κατασκευές, εργόχειρα, χειροποίητες κούκλες, διακοσμημένες πετσέτες. Οι πωλήσεις κινήθηκαν σε καλό επίπεδο ενώ σύμφωνα με όσα μας είπαν οι ηλικιωμένες μέλη του σημαντική ήταν η προσφορά κάποιων ανδρών στο κόψιμο και τη διαμόρφωση ξύλων, που χρησιμοποίησαν στις κατασκευές τους. Πάντως αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος ετήσιος θεσμός, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό δεν είναι ευρέως γνωστός στους συνδημότες μας. Ο « Ενεργός Δημότης» θα είναι παρών στις χριστουγεννιάτικες αγορές που θα διοργανώσουν το Τρίτο και Τέταρτο ΚΑΠΗ της πόλης μας. Περισσότερα στο επόμενο φύλλο μας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 81 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν