Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΡΑΣΕΙΣ Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Άγιο Δημήτριο!

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Άγιο Δημήτριο!

E-mail Εκτύπωση

Πολλά χαμόγελα, διασκέδαση αλλά και μαθήματα υπευθυνότητας & ευαισθησίας.

Με χαρά και διασκέδαση γιορτάστηκε φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Δήμο μας! Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, το Σάββατο 4 Ιουνίου, οι μικροί μας δημότες με πολύ κέφι, ξεφάντωσαν με το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, παρακολούθησαν την παιδική θεατρική παράσταση «Από πού παν στο Σκουπιδο…Πρασινιστάν;» και έμαθαν για το Περιβάλλον, την προστασία των δασών μας και την Ανακύκλωση.
Επιπλέον, όλοι οι παρευρισκόμενοι στην πλατεία, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εξαιρετικά έργα ζωγραφικής & χειροτεχνίας των μαθητών των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας, με θέμα την αγάπη για το Περιβάλλον & τη Φύση. 
Πολλοί ήταν επίσης και οι δημότες οι οποίοι αξιοποίησαν τους κάδους ανακύκλωσης μπαταριών καθώς και το ειδικό φορτηγό για τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που βρίσκονταν στο χώρο της πλατείας για να συμβάλλουν στην ολοκλήρωση του κύκλου ζωής των παλιών υλικών και συσκευών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του εορτασμού της  Περιβάλλοντος, την Κυριακή 5 Ιουνίου, στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την καταλληλότητα των θαλασσών του Σαρωνικού, Ευβοϊκού & Κορινθιακού κόλπου, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε το ΠΑ.ΚΟ.Ε. 
Στόχος του Δήμου μας με την υλοποίηση τέτοιων δράσεων είναι, όχι μόνο η αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των δημοτών, αλλά κυρίως η αρχή της συστράτευσης των πολιτών σε όλες τις πρωτοβουλίες του Δήμου που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος και στη δημιουργία μιας καθαρής και βιώσιμης πόλης. Γιατί όπως συνηθίζουμε να λέμε: οφείλουμε όλοι μας να ξεκινήσουμε να αλλάζουμε τη δική μας καθημερινότητα, αλλάζοντας πρώτα απ' όλα τις δικές μας συνήθειες!

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 100 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν