Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΡΑΣΕΙΣ Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση πήγε... Κατασκήνωση

Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση πήγε... Κατασκήνωση

E-mail Εκτύπωση

Στις 21 Ιουλίου 2011 τελείωσε η Β΄Κατασκηνωτική Περίοδος στην κατασκήνωση του Δήμου μας στη Ραφήνα. Αυτή η περίοδος είχε ως θέμα της το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Κατά τη διάρκεια της δωδεκαήμερης παραμονής τους τα παιδιά ασχολήθηκαν με διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις.
Κατ΄αρχήν χωρίστηκαν, με βάση την ηλικία τους, σε 11 ομάδες και κάθε ομάδα υιοθέτησε σαν όνομά της ένα ζώο υπό εξαφάνιση  όπως: πάντα,λύκοι, ελαφίνες κλπ. Καθ΄όλη τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου οι μικροί κατασκηνωτές συμμετείχαν με πολλή διάθεση στην ιδέα της ανακύκλωσης. Καθημερινά τοποθετούσαν όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά (μπουκαλάκια νερού, χαρτόκουτα γάλακτος, πλαστικά ποτηράκια, κουτάκια  χυμού κ.ά.) στους ειδικούς κάδους που μας προμήθευσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Συρράκος.
Επίσης διοργανώσαμε ημερίδα με θέμα την προστασία του Περιβάλλοντος, όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν,συζήτησαν και συμμετείχαν σε σχετικές δραστηριότητες. Στο τέλος διοργανώσαμε διήμερο Περιβαλλοντικών Δράσεων: φύτεμα στα παρτέρια της κατασκήνωσης-θεατρικά με θέμα τη σωστή διατροφή και την ηχορύπανση-ποίημα αφιερωμένο στον Πλανήτη μας-κατασκευή μακέτας με θέμα η πόλη που θα ήθελα-ζωγραφιές από τους μικρότερους κατασκηνωτές για την παιδική χαρά καθώς και το σχολείο που ονειρεύονται- Δεκάλογος για την προστασία του περιβάλλοντος- σχετικά πανό τα οποία αναρτήθηκαν στο χώρο της κατασκήνωσης-φυτολόγιο με φυτά απ΄το χώρο της κατασκήνωσης.

Η συμμετοχή των παιδιών ήταν πέρα από κάθε προσδοκία!!!
Όλα όσα ετοίμασαν τα παιδιά παρουσιάστηκαν στο θεατράκι παρουσία όλης της κατασκήνωσης. Αρκετά από αυτά είχαν την ευκαιρία να τα δουν και οι γονείς στην τελετή λήξης που έγινε την Τετάρτη 20 Ιουλίου.
Για άλλη μια φορά τα παιδία μας απέδειξαν πόση φαντασία διαθέτουν και πόσο δημιουργικά μπορούν να γίνουν αρκεί να τους δώσουμε το ερέθισμα!
Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τον «αρχηγό» κ. Λάμπρο Κούτσικο του DRASIS CAMP και όλα τα στελέχη της κατασκήνωσης για την ευκαιρία που μου έδωσαν να συνεργαστώ μαζί τους.
Μα πάνω απ΄’ολους ευχαριστώ τους μικρούς κατασκηνωτές γιατί έπαιξα, τραγούδησα, χόρεψα, δημιούργησα και έδρασα μαζί τους.
Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που πήγα κατασκήνωση. Ελπίζω όμως να μην είναι η τελευταία!!

Ασημακοπούλου Κατερίνα
Εκπαιδευτικός
Συντονίστρια Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 101 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν