Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ανακοίνωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου "Άγιος Σπυρίδων"

Ανακοίνωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου "Άγιος Σπυρίδων"

E-mail Εκτύπωση

Αγαπητοί γείτονες και συνδημότες, Όπως και ο τελευταίος από εμάς καταλαβαίνει πλέον, οι μέρες της κάλπικης ευφορίας και του υποκινούμενου ανεξέλεγκτου καταναλωτισμού τελείωσαν.

Οι πλαστές συνθήκες ευημερίας που μας είχαν επιβάλλει με έντεχνο τρόπο, φορτώνοντας τους περισσότερους από μας με δανεικό και προσωρινό πλαστικό χρήμα , έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Έτσι φτάνουμε σήμερα να συνειδητοποιήσουμε ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως μας τα παρουσίαζαν, αλλά όπως εμφανίζονται με κυνικό και τραγικό τρόπο σήμερα.
Ο Σύλλογός μας, είναι και αυτός θύμα των συγκεκριμένων καταστάσεων, έχοντας τεθεί στο περιθώριο εδώ και δύο χρόνια, απ’ αυτούς που πληρώνονται κανονικά με χιλιάδες ευρώ μηνιαίως για να μας εξυπηρετούν, αλλά δεν έχουν ούτε ευρώ για να στηρίξουν φορείς που προσφέρουν ότι μπορούν για το καλό του τόπου μας. Σαν Σύλλογος, είμαστε χωρίς επιδότηση εδώ και δύο χρόνια. Μιλάμε για την υπέρογκη επιδότηση των 1.000 € ετησίως, που εκ των πραγμάτων δεν έφτανε ούτε για τα έξοδα στέγασης του, που αγγίζουν τις 2.000 € περίπου.
Βλέπετε, όταν έλυσαν την μίσθωση του χώρου που συστεγαζόμασταν με άλλους τρείς φορείς, μας προσέφεραν σαν λύση την μεταστέγασή μας, σε έναν χώρο αρκετά μακριά και εκτός της περιοχής μας, στον οποίο δεν θα είχαμε ούτε την επικοινωνία  με τον κόσμο, αλλά ούτε και την εύκολη πρόσβαση των ανθρώπων της γειτονιάς μας. Μπορεί για τους υπόλοιπους φορείς η ιδέα του τσάμπα να ήταν βάλσαμο, για τον δικό μας Σύλλογο όμως θα ήταν αργός θάνατος, γιατί θα χανόταν η επαφή με τη συνοικία μας, για τα ζητήματα της οποίας λειτουργούμε και μαχόμαστε.
 Δεν έφταναν τα παραπάνω, χάσαμε και τα χρήματα που δαπανήσαμε για την συμμετοχή μας στη κλαρινομπιφτεκούπολη των Αποκριών του Δήμου, τα οποία βάλαμε από το ταμείο μας, όντας προϋπολογισμένα και εγγυημένα από τον Δήμο. Παρ’ όλο που καταθέσαμε τα τιμολόγια όπως μας ζήτησαν, χρήματα δεν λάβαμε ποτέ. 
Συνέπεια των παραπάνω ήταν, ο Σύλλογος να βρεθεί σε οικονομική περιδίνηση, προσπαθώντας πλέον να επιβιώσει αποκλειστικά με τις συνδρομές των μελών του και το τυχόν πλεόνασμα από ομαδικές εκδηλώσεις, με σκοπό την ανταπόδοση αυτών προς όφελος της συνοικίας μας. Πραγματοποίησε πάραυτα μέσα στη διετία αυτή, όσεςεκδηλώσεις μπόρεσε να φέρει εις πέρας με τα δεδομένα οικονομικά στοιχεία. Συνέχισε να παρεμβαίνει στα στραβά της αυτοδιοίκησης, ζητώντας μια καλύτερη αντιμετώπιση για τα ζητήματα που μας ταλανίζουν, να μάχεται για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής της συνοικίας μας, να ενοχλεί για τα αυτονόητα που έπρεπε να επιλύουν οι καλοπληρωμένοι τοπικοί άρχοντες, να διοργανώνει εκδηλώσεις και δρώμενα με ίδια έξοδα, να πραγματοποιεί κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο.
Μήπως είναι πλέον καιρός, να εκτιμήσουμε αυτά που πραγματικά έχουμε και μας ανήκουν δικαιωματικά, όπως ο Σύλλογος της γειτονιάς μας, που φροντίζει πραγματικά και ανιδιοτελώς για τα φλέγοντα θέματα που μας απασχολούν, προσπαθεί να υποχρεώσει τους καλοπληρωμένους λειτουργούς της τοπικής αυτοδιοίκησης να πράξουν τα αυτονόητα, παλεύει για μια καλύτερη συνοικία και ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης;
Μην περιμένετε τίποτα απ’ αυτούς, για τους οποίους ‘’λεφτά υπάρχουν’’ μόνο για να πληρώνονται. Είδατε κανέναν να παραχωρήσει μέρος της αμοιβής του ή την αμοιβή του γενικότερα, έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν φορείς που προσφέρουν έργο στο Δήμο μας ; Είδατε κανέναν να κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο και την γειτονιά σας, να ρωτήσει, να μάθει, να αφουγκραστεί τα προβλήματά σας ; Πλην των προεκλογικών περιόδων, που περιφέρονται σαν τα όρνια πάνω απ’ την ετοιμοθάνατη λεία τους, προτείνοντας παγωμένες χειραψίες και μοιράζοντας πλαστικά χαμόγελα, συνοδευόμενα από ξύλινα λόγια, τους έχετε δει ποτέ στον δρόμο σας ή στη γειτονιά σας ; Για το καλό του Δήμου, το οποίο συνεχώς επικαλούνται ρε γαμώτο !!
Μας κάλεσαν ως πολιτιστικό φορέα του Δήμου, να συμμετάσχουμε δια του αντιπροσώπου μας στην Επιτροπή Διαβούλευσης, όσον αφορά στο Σχέδιο Επιχειρησιακού Προγράμματος, ώστε να υποβάλλουμε τις προτάσεις μας και τις θέσεις μας ως προς την κατάρτισή του. Αφού μας ανακοίνωσαν ότι στηρίχθηκαν στους άξονες του προηγούμενου Σχεδίου – είδατε την επιτυχία του – μας δήλωσαν ότι το νέο Σχέδιο έχει ήδη ψηφισθεί. Αφιερώσαμε τρείς ώρες, σε μη απαρτία ( 18 από 41 ), σε επαναλαμβανόμενη συνεδρία λόγω μικρότερης συμμετοχής, για να ακούσουμε την Δήμαρχο και τον εξωτερικό συνεργάτη του Δήμου (και στο προηγούμενο Σχέδιο), να μας λένε ότι θα πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις, να μην περιμένουμε τίποτα από κανέναν, να αυτοοργανωθούμε, να συνεργαστούμε, να αναπτύξουμε κοινωνική συνείδηση, να…να…να…και όλα οι δημότες, μόνοι μας.
Εδώ δεν έκαναν τίποτα τον καιρό που υπήρχαν λεφτά, θα κάνουν τώρα που στέρεψαν τα πάντα ; Τι κάνει άρτιο έναν Δήμο; Λειτουργικότητα, καθαριότητα, πράσινο, ηλεκτροφωτισμός, όλα άλυτα εδώ και πολλά χρόνια, πράγματα βασικά και αυτονόητα.  Και το αστείο είναι ότι πληρώνονται γι αυτό, για να μας εξασφαλίσουν τα αυτονόητα δηλαδή. Και πληρώνονται από τον κάθε δημότη, επαγγελματία, μισθωτό, συνταξιούχο, που περιμένει ανταπόδοση της εισφοράς του. Επί τη ευκαιρία, μίαμηνιαία αποζημίωση του θεσμού του Δημάρχου, ισοδυναμεί με πέντε ετήσιες επιχορηγήσεις του Συλλόγου του Αγίου Σπυρίδωνα. Υπερβολικό ; Ίσως για τους αβανταδόρους να υπάρχει φώς στην άκρη του τούνελ, για μας όχι.
Παρ’ όλα αυτά εμείς υποβάλλαμε τις προτάσεις μας, που μπορείτε να δείτε στο site του Συλλόγου:  https://sites.google.com/site/agiospyridon/Home ( Υπομνήματα ).
Ελάτε κοντά στον Εξωραϊστικό Σύλλογο του Αγίου Σπυρίδωνα, που αποτελεί κύτταρο ζωής για την γειτονιά μας. Έχει 33 συνεχή έτη παρουσίας, παλεύει από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκε έως και σήμερα, με απώτερο σκοπό το ευρύτερο καλό της συνοικίας μας. Ελάτε να συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο του, με όποιο τρόπο και από όποιο πόστο μπορεί ο καθένας μας. Πολλοί μαζί είμαστε σίγουρα δυνατότεροι και μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα. Είδατε που μας οδήγησε η εγωιστική και ατομιστική συμπεριφορά που μας καλλιέργησαν ; Σε λίγο θα έχουμε όλοι ανάγκη από βοήθεια, που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας . Πιστεύει  κάποιος ότι θα τα καταφέρει καλύτερα μόνος του, απ’ ότι με ένα σύνολο ανθρώπων δίπλα του; Δεν καταλάβατε ακόμη ότι τα ‘’έγχρωμα γυαλιά’’, δεν βελτιώνουν την προοπτική αλλά την καταστρέφουν; Δεν βλέπετε τι μας έχουν τόσο συστηματικά ετοιμάσει ; Δεν αισθάνεστε τι έρχεται ;
ΣΤΙΣ 12 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ, ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΑΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΙΑΜΟΥ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ  6.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ.  ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ, ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Έρχονται Χριστούγεννα και πάλι κάποιοι θα έχουν την ανάγκη μας!!!

Με τιμή,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 59 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν