Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ Στις 17 Ιούνη φεύγουν από δω οι Ούννοι!!!

Στις 17 Ιούνη φεύγουν από δω οι Ούννοι!!!

E-mail Εκτύπωση

“Στου ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ την αυλή ήλιος δεν ανατέλλει. Μόνο σκουλήκια βγαίνουνε να κοροϊδέψουν τα’ άστρα… και νυχτερίδες τρων πουλιά και κατουράνε σπέρμα…”
Νίκος Γκάτσος, Αμοργός (1943)

Γράφει ο Κώστας Χριστοδουλής

Φέτος αποδεικνύεται περίτρανα πως έχουν απόλυτο δίκιο οι παππούδες μας που έχουν θεσπίσει το δικό τους ημερολόγιο. Αδιαφορώντας για τις ημερομηνίες, έχουν τα δικά τους σημάδια για την έλευση των εποχών. Έτσι, όσο και να επιμένει το ημερολόγιο ότι έχουμε άνοιξη, αν δεν τιτιβίσει το χελιδόνι ότι επαναπατρίστηκε στους δικούς μας αιθέρες, επιμένει μάταια. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το καλοκαίρι. Μπορεί ο Ιούνιος να είναι παρών, όμως αν δε δούμε στις γειτονιές το “Γλύκα το Βαγγέλη …με καρπούζια όλο μέλι”, να διατείνεται από ντουντούκας με το δικό του αιμοχαρή τρόπο, πως όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει, δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει το καλοκαίρι… Κάτι μου λέει όμως, πως φέτος, το καλοκαίρι δε θα καταδεχτεί να έρθει στη χώρα μας. Βλέπετε ο Βαγγέλης, -όχι ο Γλύκας … αλλά ο άλλος που μοιάζει με καρπούζι- τα έσφαξε και τα μαχαίρωσε όλα μέσα στο καταχείμωνο. Κι έτσι αντί για το Γλύκα ήρθε ο Πικραμμένος με την παρατεταμένη βαρυχειμωνιά. Η αλήθεια είναι πως δε συνηγορούν σ’ αυτό μόνο τα σημάδια των παππούδων μας. Οι Κυριακές των δύο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων έχουν τη δική τους σημειολογία. Η Κυριακή των προτελευταίων βουλευτικών εκλογών, συνέπιπτε με την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (ασχολίαστο), ενώ οι εκλογές του προηγούμενου μήνα συνέπεσαν με την Παγκόσμια Ημέρα του Γέλιου. Είναι τυχαίο που για δύο ολόκληρα χρόνια γελούσε και το παρδαλό κατσίκι ενώ τώρα γελάει ο κάθε Πικραμμένος; Δε νομίζω!

Παρόλα αυτά η εμμονή των παππούδων στο Βαγγέλη και τον Αντώνη (που όλα τα σφάζει, κι όλα τα μαχαιρώνει) είναι μοναδική. Το συναισθηματικό δέσιμο παραμένει μ’ αυτά τα κόμματα … κι ας γίναν απο-κόμματα. Οι εκλογές του περασμένου μήνα έδειξαν πως έπεσαν οι πρώτες υπογραφές για το διαζύγιο απ’ αυτούς που επί τριάντα χρόνια μας απατούσαν με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και ερωτοτροπούσαν με διάφορα λόμπι εκτός Ελλάδας. Τώρα μια εβδομάδα πριν τις εκλογές τρέχουν στις γειτονιές μας ζητώντας επανασύνδεση σχέσεων. Όμως τι κάνεις αν δεις την πρώην σου (που σε απάτησε πολλάκις) να τρέχει στην αυλή σου φωνάζοντας βοήθεια και είναι γεμάτη αίματα; Καταρχήν ηρέμησε. Ξαναγέμισε. Και σημάδεψε καλύτερα. Επίσης δεν είναι και τόσο κακό με τις τελευταίες μας οικονομίες να στείλουμε τους δικούς μας να κάνουν διακοπές στο χωριό!! Εξάλλου το συναισθηματικό δέσιμο με την ιδιαίτερη πατρίδα είναι ισχυρότερο όλων. Να στείλουμε και τα παιδιά να κάνουν κανένα μπάνιο τώρα που κλείνουν τα σχολεία… ξέρετε εσείς πως θα το φέρετε… έτσι ώστε να μείνουμε εμείς πίσω να τελειώσουμε σεμνά και διακριτικά αυτό που ξεκινήσαμε στις προηγούμενες εκλογές… Να σημαδέψουμε καλύτερα στην κάλπη. Να δώσουμε τελεσίδικα διαζύγιο στους Βαγγελαντωνάκηδες και τις θυγατρικές τους. Και προσοχή! Αν στείλετε τα παιδιά με τον παππού και την γιαγιά στο χωριό για να κάνουν τα μπάνια τους, κρύψτε τους τα θαλάσσια παιχνίδια. Τα καραβάκια και οι βαρκούλες ενδέχεται να φορολογηθούν… επιτρέπονται μόνο οι χάρτινες βάρκες, κι αυτές αν είναι απ’ τις φωτοτυπίες της Διαμαντοπούλου! Τα δε παλάτια που φτιάχνουν στην άμμο αποτελούν τεκμήριο υψηλής διαβίωσης.

Όσο και να φαίνεται αστείο κάπως έτσι λειτουργεί το φορολογικό σύστημα. Η συνομοταξία του Τσοχατζόπουλου επιζεί, και τα όνειρα των πολιτών φορολογούνται. Φορολογούνται οι εργαζόμενοι των 400€, με τον τρόπο που υποδεικνύουν αυτοί που παίρνουν 400.000€ και μάλιστα αφορολόγητα. Το ζήτημα είναι πως εμείς αυτό το αποδεχόμαστε. Το δίλημμα σ’ αυτές τις εκλογές δεν είναι Ευρώ ή Δραχμή. Τι τον ενδιαφέρει τον άνεργο, το νεόπτωχο κι αυτόν που ψάχνει στα σκουπίδια το Ευρώ και η Δραχμή τη στιγμή που τσέπη του είναι αδειανή. Το δίλημμα των εκλογών είναι Αξιοπρέπεια ή Εξευτελισμός; Επί δύο ολόκληρα χρόνια Έλληνες και Ευρωπαίοι πολιτικάντηδες μας φοβίζουν, μας τρομοκρατούν και μαςκοροϊδεύουν ασυστόλως. Έχουν γίνει ένα σινάφι και τρομοκρατούν τον παππού για τη σύνταξή του και τη γιαγιά για τα φάρμακά της. Το Σάββατο πριν τις εκλογές, απειλούν πως αν δεν τους δώσει ο λαός αυτοδυναμία θα κάνουν πάλι εκλογές και τη Δευτέρα που ο λαός δεν τους έδωσε αυτοδυναμία(ευτυχώς) τρομοκρατούν πως οι εκλογές είναι καταστροφικές. Και να ‘χεις και τους Ευρωπαίους να τραγουδάνε τον ίδιο τον παράφωνο σκοπό. Το μόνο που μένει να δούμε ακόμη είναι τη Μέρκελ και τη Λαγκάρντ να κάνουν αφισοκόλληση για τη Νέα Δημοκρατία και το Σόιμπλε να τους κρατάει τσίλιες.

Εξάλλου ακόμα δεν τελείωσαν το έργο τους οι τροϊκανοί. Πρέπει να εκποιηθεί κατά το αρχικό σχέδιο η Ελλάδα. Ακόμη και οι θιασώτες των ιδιωτικοποιήσεων ξέρουν πως όταν μιλάμε για ιδιωτικοποιήσεις στην ουσία εννοούμε εκποιήσεις. Η συνταγή είναι παγκοσμίως γνωστή. Απαξιώνουμε τα πάντα μέχρι να πιάσουν πάτο κι έπειτα τα ξεπουλάμε στους φίλους μας. Το επικερδές αυτό σύστημα ετοιμάζεται να λάβει χώρα και στους δήμους. Εξοπλίζουμε τα εργοτάξια καθαριότητας για να τα βρει έτοιμα ο ενδιαφερόμενος, δεν εγκρίνει η περιφέρεια προσλήψεις εργατικού δυναμικού, κι έτσι η πόλη μένει έωλη των σκουπιδιών και της δυσοσμίας που αναδύεται από τους κάδους. Η συνέχεια είναι εύκολη. Εκποίηση του στόλου καθαριότητας που τον έχει πληρώσει ο δημότης των πόλεων. Έχω ξαναγράψει πως οι διοικήσεις των δήμων οφείλουν να είναι το ανάχωμα στις βαρβαρότητες που διαπράττουν οι κυβερνώντες απέναντι στο λαό. Το θέμα της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας απασχόλησε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, έπειτα από καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων. Η διοίκηση προς το παρών ΔΕΝ δεσμεύτηκε ως όφειλε, πως ΔΕΝ θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του Δήμου μας. Ελπίζουμε μέχρι να επανέλθουμε στο επόμενο φύλλο να το έχει πράξει.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

Μουσικά Αποτυπώματα

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 79 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν