Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΘΕΜΑΤΑ Λέσχη Προσκόπων Αγίου Δημητρίου

Λέσχη Προσκόπων Αγίου Δημητρίου

Οι πρόσκοποι σώζουν ζωές...και διασκεδάζουν.Πραγματικότητα η Λέσχη Προσκόπων Αγ. Δημητρίου.

Τους έχουμε δει πολλές φορές όλοι μας, να λαμβάνουν διάφορα βραβεία ανδρείας για ηρωικές πράξεις που έκαναν. Τους έχουμε δει να διασώζουν ανθρώπους και να παίρνουν μέρος σε εθελοντικές ομάδες για διάφορα θέματα που απασχολούν την ανθρωπότητα.Στις παρελάσεις βρίσκονται στην «πρώτη» γραμμή και γενικώς σε πράξεις που χρήζουν συγχαρητηρίων είναι σε όλες μέσα!
Τα θέματα που απασχολούν κυρίως έναν πρόσκοπο είναι κοινωνικού περιεχομένου και συμβάλλουν στην βελτίωση της κοινωνίας, όπως: ασχολούνται με την υγεία των παιδιών (πνευματική και σωματική), την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.α.
Ίσως οι πιο πολλοί από εσάς να έχετε περάσει πολλές φορές απ’έξω και να μην έχετε δώσει την δέουσα προσοχή, ίσως πολλά παιδάκια να θέλουν και να μην γνωρίζουν πως θα γίνουν πρόσκοποι. Ε, λοιπόν σας πληροφορούμε πως στον Άγιο Δημήτριο, λειτουργεί προσκοπική λέσχη η οποία βρίσκεται στην 25η Μαρτίου & Καλλιφρονά (απέναντι από το κοιμητήριο). Εκεί όπου κάθε παιδί, έχει την δυνατότητα ενταχθεί σε ένα ομαδικό σύνολο, όπου μέσα από την κοινωνικοποίηση θα βιώσουν την χαρά της μάθησης, του παιχνιδιού, της δράσης και της περιπέτειας. Όσα παιδιά είναι πάνω από 7 ετών (κυρίως για να ξέρουν να διαβάζουν και να γράφουν) μπορούν να γίνουν πρόσκοποι ή μάλλον λυκόπουλα. Οι ηλικίες:
Λυκόπουλα: παιδιά ηλικίας 7-11 ετών
Πρόσκοποι: παιδιά ηλικίας 11-15 ετών
Ανιχνευτές: παιδιά ηλικίας 15-18 ετών   
Για περισσότερες πληροφορίες: 210-9762155, Μουστάκας Σταμάτης: 6947789814.

Τι είναι προσκοπισμός;
Ο προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, μη πολιτική παιδαγωγική κίνηση, για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης, με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά μέσω της αλληλεκπαίδευσης με έμφαση στην υπαίθρια ζωή. Η κίνηση δημιουργήθηκε το 1907 από τον Λόρδο Μπέηντεν Πάουελ και αυτή την στιγμή περιλαμβάνει 18 εκατομμύρια μέλη σε 217 χώρες και περιοχές.

Εκπαίδευση δια βίου
Ο Προσκοπισμός συμπληρώνει το σχολείο και την οικογένεια, καλύπτοντας ανάγκες που δεν αντιμετωπίζονται από αυτά. Αναπτύσσει την αυτογνωσία, την ανάγκη της εξερεύνησης και της ανακάλυψης, τη θέληση για μάθηση. Οι πρόσκοποι ανακαλύπτουν τον κόσμο πέρα από τις σχολικές αίθουσες, υποκινώντας τις ικανότητές τους για μάθηση, και μεταλαμπαδεύοντας αυτή τη μάθηση σε άλλους.

Μια Κίνηση για τη νεολαία
Ο Προσκοπισμός είναι μια Κίνηση εν κινήσει. Εξελίσσεται και προσαρμόζεται παντού σύμφωνα με τις τοπικές συνθήκες, υπηρετώντας τις τοπικές ανάγκες.

Διεθνής
Υπάρχουν αναγνωρισμένες Προσκοπικές οργανώσεις σε περισσότερες από 150 χώρες του κόσμου.

Αναπτυσσόμενος
Ο Προσκοπισμός δε σταμάτησε ποτέ να αναπτύσσεται, από την ίδρυσή του το 1907. Σήμερα έχει περισσότερα από 25 εκατομμύρια μέλη, αγόρια και κορίτσια. Ο Προσκοπισμός διπλασίασε τα μέλη του μέσα στα τελευταία 20 χρόνια. Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης προήλθε από τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Διασκέδαση με σκοπό
Μέσα από τη διασκέδαση, ο Προσκοπισμός πετυχαίνει το σκοπό του να βοηθήσει τους νέους να αναπτυχθούν σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά και ηθικά.

Μια πρόκληση για τους ενηλίκους
Μια ευκαιρία να βοηθήσουν τους νέους. 'Ένας τρόπος για τη βελτίωση της κατανόησης μεταξύ των γενεών. Υπηρετώντας, οι ενήλικοι βαθμοφόροι αποκτούν πολύτιμη κατάρτιση και εμπειρία πετυχαίνοντας έτσι την ατομική τους βελτίωση.

Εθελοντικός
Οι Πρόσκοποι και οι Βαθμοφόροι πρέπει να επιλέξουν να γίνουν μέλη της Κίνησης.

Μη πολιτικός, μη κυβερνητικός
Ο Προσκοπισμός δεν πρέπει να εκπροσωπεί, ούτε και εκπροσωπεί κανένα πολιτικό κόμμα ή οργάνωση. Εν τούτοις, οι Πρόσκοποι ενθαρρύνονται να συμβάλλουν εποικοδομητικά στην πρόοδο της κοινότητας, της κοινωνίας και της χώρας τους.

Ο Προσκοπισμός είναι ... μια Μέθοδος...
...προσωπικής αυτοδέσμευσης - σε ένα απλό κανόνα ζωής: Την Προσκοπική Υπόσχεση και το Νόμο.
...Mάθηση μέσα από την πράξη - ενεργός συμμετοχή, μαζί με άλλους. Δουλεύοντας σε μικρές ομάδες - στις ενωμοτίες, για την ανάπτυξη των ηγετικών ικανοτήτων, των ομαδικών δεξιοτήτων και της ατομικής ευθύνης. Με προγράμματα που υποκινούν - προοδευτικές δραστηριότητες βασισμένες στα ενδιαφέροντα των νέων ανθρώπων. Δραστηριότητες σε επαφή με τη φύση, ένα πλούσιο μαθησιακό περιβάλλον όπου η απλότητα, η δημιουργικότητα και η ανακάλυψη συνδυάζονται από κοινού για να δώσουν την περιπέτεια και την πρόκληση.

Ο Προσκοπισμός είναι...ένας Κώδικας Ζωής
Η πνευματική διάσταση - μια δέσμευση για αναζήτηση της πνευματικής αξίας της ζωής πέρα από τον υλικό κόσμο.
Η κοινωνική διάσταση - συμμετοχή στην ανάπτυξη της κοινωνίας, σεβασμός της αξιοπρέπειας των άλλων και της ακεραιότητας του φυσικού κόσμου. Προώθηση της τοπικής, εθνικής και διεθνούς ειρήνης, κατανόησης και συνεργασίας.
Η προσωπική διάσταση- η ανάπτυξη του αισθήματος της προσωπικής ευθύνης και η υποκίνηση της επιθυμίας για υπεύθυνη αυτoέκφραση.
Οι Πρόσκοποι ασχολούνται με την αντιμετώπιση πραγματικών αναγκών
Οι Πρόσκοποι ασχολούνται ενεργά με μεγάλο αριθμό ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες στις οποίες ζουν.
Οι Πρόσκοποι εργάζονται με άλλους στις κοινότητες, για την επιδίωξη κοινών σκοπών. Εργάζονται με φίλους, γείτονες, κοινοτικούς ηγέτες και άλλες οργανώσεις.
Πολλοί Πρόσκοποι εργάζονται σε προγράμματα διμερούς συνεργασίας μεταξύ αναπτυσσόμενων και βιομηχανικών χωρών.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 63 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν