Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΠΑΙΔΕΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Διάκριση για το 1ο Γ.Ε.Λ. Αγίου Δημητρίου

Διάκριση για το 1ο Γ.Ε.Λ. Αγίου Δημητρίου

E-mail Εκτύπωση

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού & Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΚΓ' Πνευματικού Μαΐου 2013 "Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης", πραγματοποίησε τον  4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ποίησης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μαθητές από όλη την Ελλάδα, με τους καθηγητές τους και τους γονείς τους, παραβρέθηκαν για να παραλάβουν την τιμητική διάκριση τους, στην εκδήλωση της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων και απονομής βραβείων και επαίνων, το πρωί της Κυριακής 21 Απριλίου 2013 , στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και απονεμήθηκαν βραβεία και έπαινοι, των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου από όλη τη χώρα, που συμμετείχαν στον 4o Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 900 μαθητές Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων , από όλη την Ελλάδα, με ένα έως τρία ποιήματα ο καθένας, με αριθμό περίπου 2.500 ποιημάτων συνολικά.
Η Μαρία Σαραντζή, μαθήτρια του Α’5 τμήματος, του 1ου Γ.Ε.Λ. Αγίου Δημητρίου, με την προτροπή και την στήριξη της φιλολόγου της, Κας  Ελένης Οικονομοπούλου , έλαβε μέρος με ένα ποίημα, αποσπώντας τον Β’ Έπαινο στην κατηγορία των μαθητών Λυκείου. Παρευρέθηκε στην τελετή βράβευσης, εκπροσωπώντας το σχολείο της και παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση.
Η κριτική  επιτροπή  για την απονομή των βραβείων, αποτελείτο από τους  Γιάννη Τζανή, φιλόλογο – λογοτέχνη και Πρόεδρο του «Φιλολόγου»,  Πέτρο Μπέσπαρη, φιλόλογο – λογοτέχνη  και  Γιώργο Μπίμπη – εκδότη. Το ποίημα της Μαρίας, καθώς και τα υπόλοιπα ποιήματα που έχουν βραβευθεί στον φετινό διαγωνισμό , θα εκδοθούν φέτος, όπως γίνεται ανά 2 χρόνια, με τον τίτλο «Ψήγματα Χρυσού», από τον Εκδοτικό Οίκο Μπίμπης.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 41 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν