Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΩΝ 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από την Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από την Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου

E-mail Εκτύπωση

«Ἀνήκω σὲ μία χώρα μικρή. Ἕνα πέτρινο ἀκρωτήρι στὴ Μεσόγειο, ποὺ δὲν ἔχει ἄλλο ἀγαθὸ παρὰ τὸν ἀγώνα τοῦ λαοῦ, τὴ θάλασσα, καὶ τὸ φῶς τοῦ ἥλιου. Εἶναι μικρὸς ὁ τόπος μας, ἀλλὰ ἡ παράδοσή του εἶναι τεράστια καὶ τὸ πράγμα ποὺ τὴ χαρακτηρίζει εἶναι ὅτι μας παραδόθηκε χωρὶς διακοπή.»

Με αυτά τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη έκλεισε το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο για ακόμα μία συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε επιτυχώς από την Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 στο Πάρκο Ελ. Βενιζέλου στον Άγιο Δημήτριο.
Το χορευτικό πρόγραμμα άνοιξε με την παρουσίαση χορών από την Ήπειρο από το παιδικό τμήμα της Ένωσης Αρκάδων. Στην πορεία της εκδήλωσης, έκανε την εμφάνισή του το Τμήμα Ενηλίκων, το οποίο παρουσίασε χορούς της Αρκαδίας. Το λεβέντικο τσάμικο και ο ήχος του κλαρίνου μάγεψε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι. Το πρόγραμμα έκλεισε με τη Χορευτική Ομάδα της Ένωσης Αρκάδων Αγίου Δημητρίου, η οποία παρουσίασε χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας και τέλειωσε με το φαντασμαγορικό Τσέστο.
Καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία της εκδήλωσης ήταν και τα πλούσια και εντυπωσιακά προγράμματα, που παρουσιάστηκαν από τις έξι φιλοξενούμενες χορευτικές ομάδες, οι οποίες ήταν με σειρά εμφάνισης: η χορευτική ομάδα του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού που παρουσίασε Μικρά Ασία, ο Πολιτιστικός Όμιλος Δάφνης – Υμηττού που εμφανίστηκε με χορούς από Μεταξάδες Έβρου, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικο-χορευτικής Παράδοσης «ΧΟΡΕΙΑ» με χορούς από την Κέρκυρα, ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση», το Σωματείο Διάδοσης & Προστασίας Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «ΑΣΚΑΥΛΟΣ» με χορούς της Πέλλας και ο Σύλλογος Λευκαδίων Ηλιούπολης & Γύρω Δήμων «Η Φανερωμένη».
Η άρτια οργάνωση και το υψηλό χορευτικό επίπεδο εντυπωσίασαν τους θεατές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε αυτό το δίωρο και πλέον μουσικο-χορευτικό ταξίδι στην ελληνική παράδοση. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από περισσότερους από 150 χορευτές και από μία εξαμελή ορχήστρα, απαρτιζόμενη από καταξιωμένους και ικανότατους μουσικούς. Οι μουσικοί που έπαιξαν στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών της Ένωσης Αρκάδων Αγίου Δημητρίου είναι ο Θοδωρής Τασούλας στο κλαρίνο, ο Γιάννης Παυλόπουλος στο βιολί και στο τραγούδι,  ο Κώστας Παπαπροκοπίου στο λαούτο, ο Ανδρέας Παπάς στα κρουστά, ο Τάσος Αθανασιάς στο ακορντεόν και ο Ιβάν Κοστώφ στην γκάιντα.
Με την ολοκλήρωση και αυτής της ιδιαίτερα επιτυχημένης εκδήλωσης, η Ένωση Αρκάδων ήδη προγραμματίζει την επόμενη μεγάλη της εκδήλωση, απευθύνει όμως πρωτίστως θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους στήριξαν τη διοργάνωση με κάθε τρόπο και ιδιαίτερα στον κο Φώτη Βελισσαρόπουλο δάσκαλο των χορευτικών τμημάτων κι εμψυχωτή κάθε καινούριας προσπάθειάς της.

Η Ένωση Αρκάδων Αγίου Δημητρίου
Η Ένωση Αρκάδων  Αγίου Δημητρίου ιδρύθηκε το 1975 και είχε αρχικά ως κύριο στόχο, τη σύσφιξη των σχέσεων των Αρκάδων, που κατοικούσαν στον Άγιο Δημήτριο. Με την  πάροδο των χρόνων, η Ένωση συνέχισε να αναπτύσσει τις δραστηριότητές της, οι οποίες  αποσκοπούσαν στη διατήρηση κσι την αναβίωση των αρκαδικών εθίμων.
Με μια πορεία 30 και πλέον ετών, η Ένωση Αρκάδων έχει στο ενεργητικό της, πλήθος πνευματικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Χορός για όλους!!
Το 1986, στα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου, γεννήθηκε η χορευτική ομάδα της Ένωσης Αρκάδων. Στις χορευτικές συναντήσεις των μαθητών της, στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης επί της οδού Βάλτου 96, στον Άγιο Δημήτριο, διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα.
Στα πλαίσια της χορευτικής της ομάδας λειτουργούν τμήματα παιδικά κι ενηλίκων, τα οποία πέραν της διδαχής των χορών, έχουν ως στόχο τη μεταλαμπάδευση της ελληνικής κουλτούρας στις νεότερες γενιές.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα και τις εγγραφές, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6946202783. Άτομο Επικοινωνίας: Μαρινάκη Κωνσταντίνα. Η εγγραφή στη χορευτική ομάδα είναι δωρεάν.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 136 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν