Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΡΘΡΑ Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων Αγίου Δημητρίου

Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Γονέων Αγίου Δημητρίου

E-mail Εκτύπωση

H Αγωνιστική Συσπείρωση γονέων Αγίου Δημήτριου καταγγέλλει την πρωτοφανή μεθόδευση της πλειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων να περάσει στη γενική συνέλευση της,

τροποποίηση του καταστατικού της Ένωσης που να απαγορεύει στους γονείς να εκφράζουν διαφορετική άποψη από αυτή της πλειοψηφίας! Κουρελιάζοντας κάθε καταστατική διαδικασία για τη σύγκλιση των ΓΣ, ενημέρωσαν τα μέλη της Ένωσης, για τα πάρα πολλά θέματα και ψηφίσματα, μόλις το προηγούμενο βράδυ. Μέσα στη σωρό των θεμάτων λοιπόν, που παρουσίασαν, ευτελίζοντας και την ίδια τη συνέλευση, πρότειναν τον «καθορισμό του Ενιαίου Ψηφοδελτίου ως μοναδικό τρόπο συμμετοχής των υποψηφίων στις εκλογές της Ένωσης». Απαγορεύουν δηλαδή στους γονείς που διαφωνούν μαζί τους, να κατεβαίνουν στις εκλογές σε ξεχωριστό από αυτούς ψηφοδέλτιο! Αυτή η αυταρχική και αντιδραστική αλλαγή του καταστατικού, κατά πως τους βολεύει, θυμίζει άλλες εποχές, καταπατά κάθε έννοια δημοκρατίας και καταργεί την απλή αναλογική.

Τι στόχο έχει αυτή η «βιαστική» τροποποίηση; Μήπως τους εμπόδιζε τις αποφάσεις τους η μία έδρα που κατείχε η παράταξή μας στο ΔΣ;

Δε μας κάνει εντύπωση η αγωνία που τους διακατέχει να φιμώσουν και να χτυπήσουν όσους έχουν αντίθετη άποψη, ειδικά όταν η δική τους άποψη συμπίπτει απόλυτα με αυτή της ΕΕ και της συγκυβέρνησης για το μέλλον που ετοιμάζουν για τα παιδιά μας. Ενδεικτική είναι η συζήτηση που προηγήθηκε, όπου οι κύριοι της πλειοψηφίας του ΔΣ, οι κατά τα άλλα «αχρωμάτιστοι» και «ουδέτεροι», υπερασπίστηκαν με σθένος μια σειρά αντιδραστικών μέτρων του υπουργείου για τα σχολεία, για τα οποία μάλιστα είχαν προαποφασίσει στο ΔΣ και δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία στη ΓΣ. Τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της αξιολόγησης των σχολείων με κριτήρια την ανταγωνιστικότητα και τους νόμους της αγοράς, καθώς και του ηλεκτρονικού φακελώματος μαθητών και εκπαιδευτικών μέσω του my school. Επέτρεψαν επίσης τη συμμετοχή των παιδιών μας σε προγράμματα της ΕΕ και ΜΚΟ, που υποστηρίζονται από επιχειρήσεις και το ΕΣΠΑ, όπως το let’s do it, που καλεί τα παιδιά να καθαρίζουν το δήμο επί μία εβδομάδα, αναπληρώνοντας δωρεάν τις απολύσεις προσωπικού στο δήμο. Για να εξασφαλίσουν μάλιστα, ότι κανένας γονιός, εκπαιδευτικός και μαθητής δε θα σηκώσει κεφάλι και δε θα εναντιωθεί στις επιταγές της ΕΕ και του υπουργείου, έφτασαν σε σημείο να θέσουν σε ψηφοφορία μέτρο που θα απαγορεύει «να μην επηρεάζεται από τυχόν διεκδικήσεις γονιών και μαθητών η εκπαιδευτική διαδικασία». Δε δέχτηκαν να γίνει κουβέντα για ανασφάλιστα και χωρίς εμβόλια,  υποσιτισμένα, παιδιά στα σχολεία, για τα προβλήματα των οικογενειών τους, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της ένωσης να ασχολείται με «άσχετα» από τα σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία θέματα, και ότι αυτό συνιστά «κομματικοποίηση».
Με άκρατη υποκρισία βάλθηκαν να καταδικάσουν τη παρέμβαση «κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων στο γονεϊκό κίνημα» όπως αναφέρουν, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και την Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων. Ποιοι είναι αυτοί που το λένε; Ο πρόεδρος της Ένωσης και κάποια μέλη του ΔΣ, αλλά και μέλη της Ένωσης, είναι οι ίδιοι, είτε δημοτικοί σύμβουλοι, είτε υποψήφιοι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές σε γνωστούς εκλογικούς συνδυασμούς με συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό. Πολλοί από αυτούς μάλιστα, θα είναι υποψήφιοι και στις φετινές δημοτικές εκλογές! Η υποκρισία φτάνει στο απόγειό της αν αναλογιστούμε ότι οι εκπρόσωποι τους στην Ομοσπονδία Γονέων συμμετείχαν σε παραταξιακό ψηφοδέλτιο! Προφανώς η μόνη παρέμβαση που επιτρέπουν στην Ένωση και τα σχολεία είναι αυτή των φιλοευρωενωσιακών κομμάτων και παρατάξεων μόνο!
Είναι εμφανές λοιπόν, πως αυτό που τους ενοχλεί, είναι οι γονείς που αγωνίζονται για τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των οικογενειών μας, που δεν αρκούνται στο μέλλον της αμορφωσιάς και της φτώχιας που έχει φτιάξει η ΕΕ και το υπουργείο για τα παιδιά τους και που εναντιώνονται στα σχολεία- επιχειρήσεις, στην παιδεία-εμπόρευμα και στα ψέματα των σχολικών βιβλίων.
Η Αγωνιστική Συσπείρωση γονέων Αγ. Δημητρίου καλεί τους συλλόγους γονέων των σχολείων του δήμου μας να καταδικάσουν, να μην νομιμοποιήσουν την απόφαση αυτή και να απομονώσουν όσους στρέφονται με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο ενάντια στο δικαίωμα των γονιών να παλεύουν και να διεκδικούν. Τέτοιες πρακτικές δεν έχουν θέση στο μαζικό κίνημα και τους συλλόγους. Καλούμε επίσης όλους τους γονείς των λαϊκών οικογενειών να συσπειρωθούν στους συλλόγους τους και να τους δυναμώσουν, διεκδικώντας την Παιδεία που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας σε μόρφωση και πολιτισμό.

Μάρτιος 2014

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 138 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν