Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Βιβλιοπαρουσίαση από την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου το «Κούγκι»

Βιβλιοπαρουσίαση από την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου το «Κούγκι»

E-mail Εκτύπωση

Με μεγάλη επιτυχία, μέσα σε ζεστό και φιλικό κλίμα, η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου το «Κούγκι» παρουσίασε την Τετάρτη, 7 Μαίου 2014, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Αγίου Δημητρίου, το βιβλίο της συνδημότισσας Φιλολόγου-ερευνήτριας και συγγραφέως κ. Σωσάνας-Άννας Μάλλιου, με θέμα «Στη θύελλα τουʼ40».

Για το βιβλίο μίλησαν η πρόεδρος της Ένωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου το «Κούγκι», κ Λίλιαν Παπαδοπούλου, ο κ. Σωτήρης Φουρνάρος, Λέκτορας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και η κ Αλέκα Παπαδοπούλου-Αναστασιάδου, Φιλόλογος-Ιστορικός, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο βιβλίο δίνεται ο πόλεμος του'40 μέσα από βιωματικές καταστάσεις. Μέσα από τον αγώνα ενός απλού εφέδρου αξιωματικού καθρεφτίζεται ο αγώνας όλων των Ελλήνων μαχητών και αποκτά ο αναγνώστης σφαιρική εικόνα για τη στόφα των ανθρώπων που δημιούργησαν το έπος του'40, τον τρόπο σκέψης, το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα. Είναι ένα πολυεπίπεδο βιβλίο, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και μέσω μιας ιστορικής, ψυχολογικής και λαογραφικής προσέγγισης, αποτυπώνει ανάγλυφα και παραστατικά, τόσο τις μάχες του 12ου Συντάγματος, όσο και άλλα σημαντικά γεγονότα της ευρύτερης ιστορικής περιόδου.

Η συγγραφέας, ως επιστήμονας και ως άνθρωπος, κέρδισε τις καρδιές όλων, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων, συγκινώντας το ακροατήριο με τις δυσκολίες που πέρασαν οι μαχητές του ʼ40, καθώς ξύπνησε μνήμες από διηγήσεις γονιών και παππούδων τους, που πολέμησαν στα ίδια μέρη. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσικά ηπειρώτικα ακούσματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κεράσματα από χειροποίητες ηπειρώτικες πίτες.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 117 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν