Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στα 7 εκατομμύρια ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα για το 2015

Στα 7 εκατομμύρια ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα για το 2015

E-mail Εκτύπωση

Πραγματοποιήθηκε διαβούλευση για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου. Το τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί το εργαλείο και την κατεύθυνση της Διοίκησης για τη νέα χρονιά αλλά θέτει και τα θεμέλια για τα επόμενα πέντε χρόνια.

 Όπως είπε η Δήμαρχος ενώ παλαιότερα τα προγράμματα είχαν και διεκδικητικό χαρακτήρα, τώρα πια οι πόροι είναι απολύτως ξεκαθαρισμένοι και περιορισμένοι. Ωστόσο ο Δήμος μας είναι ένας δήμος με καλά οικονομικά και αυτό του δίνει τη δυνατότητα ακόμα και να δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο προκειμένου να υλοποιήσει κάποια έργα αναγκαία για την πόλη.
Αποκαρδιωτική ήταν βέβαια για άλλη μια φορά η παρουσία του κόσμου.
Συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός του τεχνικού προγράμματος ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.
Ποια είναι τα  νέα έργα που έχουν
εγγραφεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα :
- Η μετατροπή του παλαιού 3ου Δημοτικού σε Παιδικό σταθμό. Έχει ήδη γίνει η αρχιτεκτονική  και στατική μελέτη.
- Κατασκευή Πολιτιστικού κέντρου χώρου στην περιοχή Αγίου Βασιλείου στην Όθωνος μεταξύ Φιλιατρών και Ματρόζου  σε ιδιόκτητο ακίνητο έχει εκπονηθεί αρχιτεκτονική για την κατασκευή ενός κοίλου ανοιχτού θεάτρου και διαμόρφωση βοηθητικών χώρων κάτω από τις κερκίδες για την κάλυψη των πολιτιστικών αναγκών.
-Η ανακαίνιση του  Θεάτρου Μελίνα Μερκούρη με εγγραφή 150.000 ευρώ
-Η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης στο δημοτικό στάδιο.Ο προϋπολογισμός του έργου είναι   2,5 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος έχουν εγγραφεί 400. 000 ευρώ. Για το έργο αυτό θα πάρουμε  δάνειο για την υλοποίηση του.
- Η πρόκληση για τη καινούρια θητεία είναι η δημιουργία ανοιχτού κολυμβητηρίου στην περιοχή των ΕΚΤΕΛ σε 6 περίπου στρέμματα. Ξεκινάει η μελέτη θα πρέπει να γίνει άρτια οικονομοτεχνική μελέτη ώστε το κολυμβητήριο να είναι βιώσιμο ως προς το κόστος λειτουργίας του.
Αυτά είναι κάποια από τα σημαντικότερα έργα - στοιχήματα της νέας Διοίκησης ενώ όπως ενημερωθήκαμε θα γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την πλατεία  Αγίου Δημητρίου
Στο τεχνικό πρόγραμμα επίσης εγγράφονται:
- 300.000 για τη πισίνα στον ΕΠΑΛ στην Αργοστολίου η μελέτη ήταν εισφορά συμπολίτη μας.  Γίνεται πλήρης ανάκτηση και του νερού και τη θερμότητας ώστε το κόστος να είναι χαμηλό.
- 70.000 για τέντα έτσι ώστε να μετατραπεί ένα ανοιχτός χώρος αθλητισμού σε στεγασμένο.
- Για την Αγίου Δημητρίου προχωράει η μελέτη  με τις τροποποιήσεις αλλά αναζητείται χρηματοδότης αφού πλέον δεν επιδοτείται από το ΕΣΠΑ. Το ίδιο συμβαίνει και με το έργο της πλατείας Παναγούλη.
- Πάνω από 300.000 ευρώ  για μελέτες - έρευνες
Το ποσό που έχει εγγραφεί για τις μελέτες προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα έργα ή να τύχουν επιχορήγησεις είναι πάνω από 300.000 ευρώ
- 90.000 ευρώ για αμοιβές και έξοδα ελεύθερων επαγγελματιών.
- 724.000 ευρώ για μεταφορικά μέσα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πρόκειται να προβούν σε αγορά ενός πούλμαν 50 έως 55 θέσεων με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ.
- 500.000 για επισκευές και συντηρήσεις σχολείων.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 122 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν