Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΠΑΙΔΕΙΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Χρυσή χρονιά για το 3ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου

Χρυσή χρονιά για το 3ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου

E-mail Εκτύπωση

25 μαθητές της τρίτης Λυκείου αρίστεψαν στις Πανελλήνιες.

Στην Ελλάδα της κρίσης, της φτώχειας και της οικονομικής εξαθλίωσης, υπάρχει ελπίδα, τα παιδιά μας προχωρούν διακρίνονται και διαπρέπουν.
Μια χρονιά που θα γραφτεί στις φωτεινές σελίδες της ιστορίας του Αγίου Δημητρίου ήταν η περσινή 2013-2014 αφού 25 μαθητές από ένα μόνο λύκειο της πόλης μας αρίστεψαν.
Παιδιά μιας λαϊκής συνοικίας όπως ο Άγιος Δημήτριος που φοιτούν όλα τα χρόνια στα δημόσια σχολειά κατάφεραν τόσα πολλά και είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν να μας κάνουν περήφανους.
Η επιτυχία οφείλεται στη δουλειά και τη συνέπεια που επέδειξαν μαθητές και καθηγητές. Είναι τιμή για την πόλη μας όλα τα σχολειά μας…..
Φέτος όμως ήταν αδιαμφισβήτητα η ΧΡΥΣΗ ΧΡΟΝΙΑ για το 3ο Λύκειο.
Ο Ε.Δ. συνάντησε τη διευθύντρια του σχολείου κ. Αντωνία Καπερώνη αλλά και κάποια από τα παιδιά που διέπρεψαν στις εξετάσεις.

Αντωνία Καπερώνη: «Είμαι περήφανη και συγκινημένη για τους μαθητές μας και το σχολείο μας. »

Η κ. Καπερώνη συγκινημένη και περήφανη μιλά για το σχολείο της σαν να πρόκειται για την οικογένειά της. «Ήταν η καλύτερη χρονιά για το σχολείο γιατί τα παιδιά ήταν όλα ώριμα με κρίση, και διέθεταν πολύπλευρη μόρφωση και καλλιέργεια. Πρόκειται για εξαίρετους χαρακτήρες. Η δουλειά του συλλόγου των καθηγητών του σχολείου ήταν εξαιρετική και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος. »
Αξίζει να πούμε πως όλα τα παιδιά του 3ου Λυκείου που έδωσαν εξετάσεις πέρασαν κάπου, είτε πανεπιστήμιο είτε ΤΕΙ.
Η κ. Καπερώνη μας μίλησε για το δημόσιο σχολείο που βάλλεται αλλά αντιστέκεται, άλλωστε το δικό της σχολείο αποτελεί την απόδειξη πως όχι μόνο δεν έχουν διαλυθεί όλα στη δημόσια εκπαίδευση αλλά μπορεί να ανταγωνιστεί πρότυπα και ιδιωτικά σχολεία.
To μυστικό της επιτυχίας...
Το μήνυμα στους υποψήφιους
Συναντήσαμε στο σχολείο τον Ευάγγελο Τιμολέων,  Αλέξανδρο  Αβράμη,  Ανδρέα   Γεροστάθη και τον Περικλή Γερολυμάτο.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να μοιραστούν μαζί μας το μυστικό της επιτυχίας ,  ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά που ξεκινούν τώρα τον αγώνα για τις πανελλήνιες εξετάσεις.  Χρωστούν πολλά στους καθηγητές τους, στην οικογένεια αλλά βοηθήθηκαν ιδιαίτερα και στο φροντιστήριο. Κοινό όλων ήταν η συνέπεια. Οι θεωρητικοί της παρέας μας, πλέον φοιτητές της νομικής είναι πολύ καλοί φίλοι, δούλεψαν αρκετά, και συστηματικά . Αυτό που βοήθησε τον Αβράμη ήταν η ξεκούραση μέσω του ύπνου, ενώ ο Περικλής μας λέει πως δεν στερήθηκε ιδιαίτερα τις εξόδους . Οι δύο νέοι δεν αποστρέφονται τα κοινά και ο Περικλής προτρέπει τους νέους φοιτητές να ενημερώνονται από τις κομματικές οργανώσεις των σχολών τους.  Ο Τιμολέων (1ος στην Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Αθήνας, 1ος στον Άγιο Δημήτριο και 1ος στην Δ’ Διεύθυνση) είχε δώσει μέχρι τότε συνεντεύξεις τηλεοπτικές και σε μεγάλες εφημερίδες και όμως ήρθε αμέσως να συναντήσει και να μιλήσει στη μικρή τοπική εφημερίδα του τόπου του. Λέει πως ο μεγαλύτερος εχθρός του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας είναι η ψυχολογία, αυτό θεωρεί ό,τι πρέπει να προσέξουν τα παιδιά που προετοιμάζονται. «Ξέρω παιδιά που είχαν προετοιμαστεί σωστά, όμως η κακή τους ψυχολογία δεν τους άφησε να αποδώσουν αυτά που ήξεραν» μας λέει. «Δεν πρέπει με μια αποτυχία, σε ένα τεστ ή ένα διαγώνισμα να απογοητευόμαστε» συνεχίζει ο Τιμολέων, ενώ θεωρεί ότι διάβασε ,  αλλά τον ευνόησε και η τύχη.
Ο Γεροστάθης είναι αθλητής του μπάσκετ. Έχει παίξει σε ομάδες της πόλης μας. Θέλει να ασχοληθεί με την αθλητιατρική προκειμένου να είναι κοντά στον αθλητισμό που τόσο αγαπά.

Οι στρατιωτικοί της παρέας

Mπορεί να μην συναντήσαμε του δύο στρατιωτικούς από κοντά, όμως ευχαριστούμε το σχολείο που μας εμπιστεύτηκε  την φωτογραφία από την ορκωμοσία των δύο παιδιών. 
Ο Βλαχόπουλος Νικόλαος πέρασε 13ος από  15 επιτυχόντες στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων στο Τμήμα της Ιατρικής.
Πρωταθλητής Κωπηλασίας στην κατηγορία των παίδων το 2012 και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού μπόρεσε να συνδυάσει τη δύσκολη περυσινή χρονιά τα ενδιαφέροντά του με ένα οργανωμένο πρόγραμμα προετοιμασίες για τις εξετάσεις.
Ο Μουταφίδις Ιωάννης πέρασε ως μοναδικός επιτυχών ειδική κατηγορίας (Πολύτεκνη οικογένεια με 4 παιδιά) στην Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων στο Τμήμα της Φαρμακευτική. Η αδερφή του Σοφία, μαθήτρια και αυτή του 3ου Λυκείου Αγίου Δημητρίου φοιτά ήδη από πρόπερσι την Ιατρική Αλεξανδρούπολης.
Και οι δύο ομολογούν την προσφορά του σχολείου στην επιτυχία τους καθώς βρήκαν επιστημονική και ψυχολογική υποστήριξη από μέρους όλων των καθηγητών οι οποίοι με την εμπειρία τους έδειξαν με σαφήνεια το σωστό δρόμο προς την επιτυχία.
Κανείς από τους δύο δεν απαξίωσε σε καμία περίπτωση το δημόσιο σχολείο της περιοχής μας, το οποίο λειτουργεί με άριστο επιστημονικό προσωπικό, εμπνευσμένη διεύθυνση και ενεργό σύλλογο γονέων. Οι επιτυχίες του επί σειρά ετών δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαίες.
Οι δύο νεαροί φοιτητές πια, δηλώνουν πως επέλεξαν τη στρατιωτική σχολή γιατί εξασφαλίζει επιστημονική κατάρτιση και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση σε μια δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά της χώρας και των οικογενειών τους.

Οι 25 αριστούχοι

  1.Τιμολέων Ευάγγελος  του Βάιου  1ος Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Αθήνας  19679 μόρια
  2.Βλαχόπουλος Νικόλαος  του Χαράλαμπου  13ος Ιατρικής (ΣΣΑΣ) Θεσ/κης 19450 μόρια
  3.Αβράμης Αλέξανδρος Άρης  του Κωνσταντίνου  40ος Νομικής Αθήνας 19365 μόρια
  4.Ζωιτάκη Χαρίκλεια  του Νικολάου Ηλ/γων Μηχ/κών & Μηχ/κών Υπολογιστών ΕΜΠ 19302 μόρια
  5.Ράπτη Αναστασία  του Ιωάννη  Ηλ/γων Μηχ/κών & Μηχ/κών Υπολογιστών ΕΜΠ  19248.μόρια
  6.Γεροστάθης Ανδρέας  του Κωνσταντίνου 50ος  Ιατρικής Πάτρας 19115 μόρια  
  7.Μουταφίδης Ιωάννης-Μηνάς  του Κορνήλιου 1ος Φαρμακευτικής (ΣΣΑΣ) Θες/κης 19097.μόρια
  8.Γερολυμάτος Περικλής  του Αντωνίου Νομικής  Αθήνας  18998 μόρια
  9.Τσάτσου Χριστίνα  του Νικολάου Βιολογίας   Αθήνας 18873 μόρια
10.Χατζησταύρου Αχιλλεία  του Χρυσόστομου  Ψυχολογίας   Αθήνας 18818.μόρια
11.Βερβίτα Γλυκερία  του Ευσταθίου Νομικής  Αθήνας  18717 μόρια
12.Βιδάλη Μαργαρίτα  του Μάριου Φαρμακευτικής Αθήνας 18568 μόρια
13.Τσιρώνη Θεοδώρα  του Μιχαήλ Νομικής Κομοτηνής 18566 μόρια
14.Παπαχρήστος Παναγιώτης  του Νικολάου Ναυτικών Δοκιμών(ΣΝΔ) Μηχανικοί  18555.μόρια
15.Φιλιππάκη Δάφνη  του Γεωργίου Βιολογίας  Αθήνας 18546 μόρια
16.Σχοινοπλοκάκη Γεωργία  του Δημητρίου Αγγλικής Γλώσσας &Φιλολογίας Αθήνας 18466.μόρια
17.Βαγγέλης Παναγιώτης  του Ιωάννη  Λογιστικής &Χρηματοοικονομικής Αθήνας 18454 μόρια
18.Μπούτσικος Δημήτριος  του Ιωάννη  Μαθηματικών  Αθήνας 18233 μόρια
19.Γιακουμάκη Μυρτώ  του Νικολάου Ναυτικών Δοκίμων(ΣΝΔ) Μάχιμοι  18187 μόρια
20.Κοσμάογλου Γεωργία  του Μιλτιάδη Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας(ΣΤΥΑ) 18179 μόρια
21.Χιώτη Γρηγορία  του Κυριάκου  Αγγλικής Γλώσσας & Φιλολογίας  Αθήνας 18144 μόρια
22.Τριάντου Μαρία  του Ανδρέα Φιλολογίας Αθήνας 18133 μόρια
23.Κοσμάογλου Αθανασία  του Μιλτιάδη Ψυχολογίας Αθήνας-Πάντειο  18130 μόρια
24.Μίχας Γεώργιος  του Ιωάννη Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Αθήνας 18096 μόρια
25.Τζουανόπουλος Νικόλαος  του Κων/νου Φιλολογίας Αθήνας 18075 μόρια

Αυτά είναι τα παιδιά μας, παιδιά με ήθος με συνέπεια, συγκροτημένα και πειθαρχημένα, αρετές που προοικονομούν και την μελλοντική επιτυχία στη ζωή τους. Παιδιά με όνειρα, και προσδοκίες. Δεν έχουν μάθει να ανταγωνίζονται, αλλά να συνεργάζονται, που όπως λένε η κρίση τα ωρίμασε ίσως νωρίτερα, αφού έπρεπε να δουλέψουν και να επιλέξουν σωστά.
Όλοι εύχονται στα παιδιά που δίνουν τώρα τον αγώνα τους καλή επιτυχία και είναι ζωντανό παράδειγμα πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να το πιστέψεις και να το παλέψεις.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 116 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν