Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΡΙ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ Γιορτή για την ανάπλαση της Πλατείας Μερκάτη στον Πειραιά

Γιορτή για την ανάπλαση της Πλατείας Μερκάτη στον Πειραιά

Γιάννης ΜίχαςΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ


Η Νομαρχία Πειραιά, ο Δήμος Κορυδαλλού
και οι πολίτες γιόρτασαν την ανάπλαση
της πλατείας Μερκάτη.

 

Ακόμη ένα σπουδαίο έργο, που συμβάλλει στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος παραδίδει επίσημα η Νομαρχία Πειραιά στην υπηρεσία των πολιτών, συνεπής στις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία πιο ανθρώπινων πόλεων, που θα σέβονται τον πολίτη και τις ανάγκες του.
Πρόκειται για το έργο της ανάπλασης της πλατείας Μερκάτη στον Κορυδαλλό και των παράπλευρων πεζοδρόμων Θήρας και Καπετανίδη συνολικής επιφάνειας 4.500 τ.μ. το οποίο ολοκληρώθηκε από τη Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού, ο οποίος συνέταξε τη σχετική μελέτη. Ο προϋπολογισμός του ανήλθε στις 750.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Νομαρχίας Πειραιά.
Η επίσημη παράδοση του έργου στους πολίτες του Κορυδαλλού έγινε χθες Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008 από τον Νομάρχη Γιάννη Μίχα και τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη και συνδυάστηκε με μια μεγάλη συναυλία που έδωσαν οι αγαπημένοι ερμηνευτές Παντελής Θαλασσινός και Γιώτα Νέγκα, ένα από τα πλέον επιτυχημενα μουσικά σχήματα του φετινού καλοκαιριού.
Το έργο της πλατείας Μερκάτη είναι ενταγμένο σ’ ένα δυναμικό πρόγραμμα αναπλάσεων κοινόχρηστων χώρων που έχει καταρτίσει η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και στοχεύει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση και αναγέννηση του αστικού περιβάλλοντος. Είναι το δεύτερο έργο ανάπλασης που παραδίδεται τους τελευταίους μήνες, καθώς τον Ιούνιο είχε προηγηθεί η παράδοση της ανάπλασης της πλατείας Ελ. Βενιζέλου στον Ρέντη.
Με αφορμή την ολοκλήρωση και επίσημη παράδοση του σημαντικού αυτού έργου ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας υπογράμμισε ότι «με πρωταρχικό μας μέλημα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη και τη βελτίωση της καθημερινότητάς του, στη Νομαρχία Πειραιά υλοποιούμε εδώ και περίπου έξι χρόνια που βρισκόμαστε στη διοίκησή της, ένα καλά συγκροτημένο και σχεδιασμένο πρόγραμμα έργων. Για την εύρεση των πιστώσεων, την επιτάχυνση των χρονοβόρων διαδικασιών, για την έγκαιρη και άρτια υλοποίησή τους, εργαζόμαστε σκληρά, μα πάνω από όλα αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των πολιτών, οι οποίες αποτελούν για μας οδηγό για κάθε απόφαση που λαμβάνουμε. Όλα αυτά τα χρόνια αποφεύγουμε συστηματικά τα μεγάλα λόγια, γιατί ξέρουμε ότι σημασία έχουν οι πράξεις. Από αυτές κρινόμαστε και εμείς με βάση τις πράξεις επιζητούμε την κριτικών των πολιτών ως το καλύτερο μέσο για την περαιτέρω βελτίωσή μας» και πρόσθεσε «σήμερα είμαστε υπερήφανοι που πάνω από 250 μικρά και μεγάλα έργα έχουν ολοκληρωθεί και υλοποιούνται στην περιοχή μας. Είμαστε υπερήφανοι που ακόμα ένα έργογια την πόλη του Κορυδαλλού παραδίδεται επίσημα για χρήση στους πολίτες του, όπως είναι αυτό της ανάπλασης της πλατείας Μερκάτη. Όπως είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ειλικρινής και άψογη διαχρονικά συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή του Κορυδαλλού φέρνει απτά, ορατά αποτελέσματα Υπέρ του Πολίτη. Του πολίτη στον οποίο ανήκει αυτό το έργο και είναι βέβαιο ότι δεν θα πραγματοποιούνταν χωρίς τη δική του ενεργό συμμετοχή, θέληση και παρουσία. Και η προσπάθειά μας Υπέρ του Πολίτη συνεχίζεται».
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 22 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν