Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική Δ.Σ - ΝΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ Δωρεά στα ΚΕΕΠΕΑ από τους νέους του Αγίου Δημητρίου.

Δωρεά στα ΚΕΕΠΕΑ από τους νέους του Αγίου Δημητρίου.

E-mail Εκτύπωση

Από την πρώτη στιγμή της σύστασης του το ΤΟΣΥΝ Αγίου Δημητρίου προσπάθησε με τις προτάσεις, τις θέσεις αλλά και τις κοινωνικές εκδηλώσεις που οργάνωσε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα δρώμενα του Δήμου.

Γράφει ο θ. ΚουναδέαςΜια τέτοιου είδους προσπάθεια έγινε και με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κοσμικό κέντρο του Δήμου μας πριν τα Χριστούγεννα, τα έσοδα της οποίας επρόκειτο να διατεθούν στο ΚΕΕΠΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Την στήριξή τους έδειξαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Νίκος Λαζαρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Τάσος Αυρηλιώνης, Δημήτρης Χατζηδημητρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ταμπακόπουλος, Γιώργος Ζέρβας, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Βρεττός. Από τα ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες παρών ήταν ο πρόεδρος του δ.σ. κ. Νίκος Ανυφαντής και μέλη του συμβουλίου. Επίσης, παρούσα ήταν η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Αλίμου.  
Η διοργάνωση γνώρισε μεγάλη επιτυχία, παρόλο που ορισμένα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πιθανόν, χωρίς να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τον σκοπό της εκδήλωσης, δεν μας τίμησαν με την παρουσία τους…

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη και τα έσοδα από την εκδήλωση, καθορίστηκαν να παραδοθούν στο ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες. Τα μέλη του ΤΟΣΥΝ επισκέφτηκαν το κτήριο που στεγάζει τα παιδιά με τις ειδικές ικανότητες. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ξεναγήθηκαν από τους αρμοδίους στις εγκαταστάσεις του κέντρου, είδαν από κοντά πως λειτουργούν τα τμήματα που διαθέτει το ίδρυμα και συμμετείχαν στις δραστηριότητες των μαθητών. Θα πρέπει να τονιστεί πως η  προσπάθεια που καταβάλουν οι εκπαιδευτές του ΚΕΕΠΕΑ είναι πραγματικά συγκινητική και αξιέπαινη, όπως επίσης και ό,τι η εκάστοτε διοίκηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της το έργο που επιτελείται και να κάνει πιο «δυνατή» και ουσιαστική κοινωνική πολιτική, με δράσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Να μην επαφίεται σε ένα νεοσύστατο συμβούλιο νέων…

Οι νέοι του Τοπικού Συμβουλίου, μετά το τέλος της ξενάγησης και της γνωριμίας που είχαν με τα παιδιά και τους εκπαιδευτές, προσέφεραν τα έσοδα της εκδήλωσης στους υπεύθυνους του κέντρου με την ελπίδα, να τους βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στο θεάρεστο έργο που επιτελούν…
Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αγίου Δημητρίου Γεώργιος Τσιούρης, τόνισε: «Είναι πρωταρχικός μας στόχος η νεανική κοινωνική πολιτική που χαράζουμε με πινελιές ευαισθησίας και ανθρωπιάς. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, δεν πέτυχε λόγω της μεγάλης προσέλευσης των νέων μας, αλλά κυρίως επειδή ο στόχος και ο σκοπός της δράσης επιτεύχθηκε πλήρως. Ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς οικονομικά καιρούς που διανύουμε, όλοι οι νέοι, μία κίνηση ανθρωπιάς και προσέγγισης μιας ιδιαίτερης κοινωνικής ομάδας της περιοχής μας είναι πολύ σημαντικό και πραγματικά ουσιαστικό. Την ευαισθησία μας δεν την διαπραγματευόμαστε, ούτε την αναλύουμε, την προβάλλουμε έτσι όπως μόνο εμείς πιστεύουμε ότι αξίζει. Η υποκρισία περιττεύει από ορισμένους που στηλιτεύουν τέτοιες δράσεις. Ειλικρινά λυπάμαι όταν μεταξύ πράξεων νέων ανθρώπων παρεμβάλλονται ψευτομικροπολιτικές σκοπιμότητες…», είπε με νόημα ο πρόεδρος, για να ολοκληρώσει δηλώνοντας: «Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον δήμαρχο Αγίου Δημητρίου κ. Νίκο Λαζαρόπουλο, τους αντιδημάρχους Δημήτρη Χατζηδημητρίου και Τάσο Αυρηλιώνη, τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο, καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους: Γιώργο Ταμπακόπουλο, Γιώργο Ζέρβα και Νικόλαο Βρεττό για την παρουσία τους στην προσπάθειά μας. Επίσης δεν θα μπορούσα να λησμονήσω και να μην ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΕΠΕΑ Ορίζοντες, καθώς και το συμβούλιο νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Αλίμου, που φάνηκαν «αναίσθητοι», σε σχέση με τους «ευαίσθητους» που απουσίασαν εκείνη τη βραδιά και παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας…»

Εμείς ως ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αγίου Δημητρίου δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε δράσεις που θα βοηθούν την τοπική κοινωνία του Δήμου μας, όχι γιατί  πιστεύουμε ότι η νέα γενιά οφείλει να βρίσκεται στο προσκήνιο, αλλά κυρίως γιατί δεν εκπροσωπούμε τη νεολαία που χρησιμοποιεί τις εξελίξεις για να οδηγηθεί σε ακραίες συμπεριφορές αλλά τη νεολαία που θέλει να αφήσει το στίγμα της στις εξελίξεις με τις καινοτόμες ιδέες, τη δουλειά, την κοινωνική ευαισθησία και τον υγιή αγώνα της.

• Ο Θοδωρής Κουναδέας είναι αντιπρόεδρος του ΤΟΣΥΝ νέων και φοιτητής της Νομικής Αθηνών

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 53 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν