Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΡΙ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ Ο Μεγαλύτερος έλληνας!!!

Ο Μεγαλύτερος έλληνας!!!

E-mail Εκτύπωση

Βιώνουμε τους χαλεπούς καιρούς της εξαχρείωσης της Δημοκρατίας και θα παρακαλούσα να λείπουν τα ειρωνικά μειδιάματα στο άκουσμα του όρου.

Γράφει ο  Γιώργης Σακκάς
Πεζογράφος – Δοκιμιογράφος – Ποιητής

Επιμένω να πιστεύω, αν το θέλετε από ρομαντισμό έστω, ό,τι το άριστο των πολιτευμάτων που γεννήθηκε σ' αυτά τα χώματα θα αναφυεί μέσα από τις τέφρες και τ' αποκαΐδια.
Για τα κοινότοπα σκάνδαλα των ευκλεών ημερών μας ας μην αναλώσουμε άλλη μελάνη. Έχει κι αυτή το κόστος της. Προτιμότερο να εξοικονομούμε από παντού, να επενδύουν οι επαΐοντες, ξενιστές του ιού της λέφας σε χρηματιστήρια και ομόλογα.
Το πιο χονδρό σκάνδαλο σ' όλο του το χυδαίο μεγαλείο που η Δημοκρατία μας το πέρασε ντούκου και δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι είναι η καθύβριση των Ιερών και Οσίων, και δεν αναφέρομαι φυσικά στα της παγκοσμιοποιημένης σιωνιστικής θρησκείας των ένθεν κακείθεν παροικούντων την ιμπεριαλιστική βίβλο, διότι απερίφραστα αλλά και περιφραστικά – ανοικτός στον όποιο διάλογο –  τεκμηριώνω το γιατί δεν ανήκω σε αυτούς και συνεπώς είμαι παγερά αδιάφορος.
Η εν λόγω ύβρις ως βαρύτατο ολίσθημα έγινε ενάντια στα Εθνικά Ιερά και Όσια.
Βέβαια εθιστήκαμε να βλέπουμε τη "Δημοκρατία"!!! μας στα καθημερινά τεκταινόμενα μέσα από τα τερτίπια των εκλεκτότερων από τους εκλεγμένους που την εκπροσωπούν, με το πολιτικό φράκο και τον σκληρό γιακά από τη μέση και πάνω για το σοβαροφανές της τηλε – κοσμιότητας που δίνει – όσο να 'ναι – μια επίφαση στην αερολογία τους, κι από τη μέση και κάτω το φουστανελοτσάρουχο του αμεταμέλητου ραγιά.  
Πάντως οι ρήτορες της πολιτικής μας έχουν τον τρόπο να πείθουν το "ποίμνιο" για το λογικοφανές του συνόλου των φαινομένων στους καιρούς μας. Εθνικά, οικονομικά, παραβατικά ηθικής τάξεως που όμως αποφέρουν και άλλα πολλά απείρου κάλους κατά πως λέγεται.
Να σας θυμίσω κάποια περιστατικά έτσι για παράδειγμα;
Αναφέρεται συχνά πυκνά στα Μ.Μ.Ε. όπου η τηλεόραση φυσικά πρυτανεύει, πως συνελήφθη κακοποιός να εμπορεύεται παιδική τηλε – πορνεία. Ασυζητητί κάκιστο κι επονείδιστο δεν το συζητάμε.
Θυμάστε μήπως πως αιτιολόγησαν οι μεγαλοεκδότες των καθημερινών εφημερίδων που εξαγοράζουν την όποια συνείδηση, την κερδοφόρα κάλυψη των τελευταίων σελίδων των έγκριτων εντύπων τους με διαφημιστικές καταχωρήσεις που παρίσταναν (αν – φας) κάποιους χυδαιόκωλους με την εύγλωττη επεξήγηση "η πίσω πύλη"!
Μας είπαν εκπρόσωποι τους τότε σε πάνελς κοινωνικού προβληματισμού, πως τα παιδιά δεν διαβάζουν τις πίσω σελίδες!!!
Ήσαν οι καταχωρήσεις με τους τηλεφωνικούς αριθμούς υπερχρέωσης που αρχίζουν από 90.
Συνεργασία εφημερίδων, πορνο – επιχειρήσεων και Δημοσίου Ο.Τ.Ε.
Μην σας φαίνεται όθεν παράξενο που η Δημοκρατία μας εμφανίζεται στους σιωνιστικούς κύκλους του μεγαλοτραπεζικού μας πολιτισμού με φράκο μπακαλιαράκι κι εμπριμέ σώβρακο, αφού τα 'χει κατεβασμένα.
Όλα λέγονται κι όλα κάμνονται αφ' ότου οι πάλαι ποτέ Έλληνες έγιναν ποίμνιο με βοσκό λύκους όπως ο Εφραίμ (τι ελληνοπρεπέστατο ονοματάκι), ο πάπας των πέντε τραπεζών και αποικιοκρατουμένων ηπείρων κι η λευκή αδελφότητα της λέσχης Bildenberg.
Για να επανέλθω λοιπόν, το αχρείο σκάνδαλο της καθύβρισης των Ιερών και Οσίων της Φυλής υπήρξε η εκλογή του σημαντικότερου Έλληνα στο οποίο αντιδράσαμε συλλήβδην σαν χάπατα.
Θα πω στους αχρείους εμπνευστές της ιδέας πως όσοι από τους Έλληνες τα είχαν τετράγωνα δεν είναι σιωνιστικά ποσά συγκρίσιμα κι ας μην τους ξενίζει ο επιθετικός προσδιορισμός γιατί απώτερος σκοπός τους ήταν η αγριοκονόμα με τα εκατομμύρια sms που το αντίτιμο τους ενθυλακώθηκε κανονικότατα.
Ακριβώς, όπως γίνεται με τις προβαλλόμενες πουτάνες στα έγκριτα καθημερινά έντυπα.
Αιδώς! Το "Αργείοι" δεν επιχειρώ να το προφέρω γιατί όλοι αυτοί οι τηλε – κατευθυνόμενοι εφραιμίζοντες δεν έχουν σχέση με Αργείους ούτε με αυτούς που θα άρμοζε ενδεχόμενα η προσαγόρευση έστω και με τον επιθετικό προσδιορισμό "αιδώς". Αιδώς αχρείοι πάει κομμάτι καλύτερα.
Η κουβέντα γινόταν σε παρέα που παραβρισκόταν κι ο φίλος μου, αντιδήμαρχος στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, ο Θεόφιλος Αναστασιάδης ο οποίος έκλεισε το θέμα με ένα θυμόσοφο ευφυολόγημα.
Γιώργη στείλε το άρθρο στους εμπνευστές της ιδέας και παράγγειλε τους να εκλέξουν μεταξύ τους τον μεγαλύτερο βλάκα.
Και κάτι άλλο επίσης σημαντικό. Πηγαίνοντας προς Πειραιά από Συγγρού κι από το δρόμο ταχείας κίνησης δεσπόζει πηχυαίων διαστάσεων πινακίδα φθορίου "Νέον", "οι Μούσες". Το έγκριτο κατάστημα που φέρει αυτή την επιγραφή είναι νυχτερινό ξεβρακωτάδικο. Το θρησκεύεσθαι είναι δια νόμου συνταγματικό δικαίωμα αν έχω καλώς πληροφορηθεί και ερωτώ:
Ένα Υπουργείο με αυτοσεβασμό όπως θα 'πρεπε να είναι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως ομοίως και το Υπουργείο Πολιτισμού, θα ενέκρινε άδεια λειτουργίας  εάν το εν λόγω στέκι χαριτόβρυτου κάλους έφερε το όνομα μιας αγίας από τις υπερτριακόσιες ημερολογιακές θεότητες του Εβραιο – χριστιανικού δόγματος!
Το εάν ο άνθρωπος φέρει ψήγμα πολιτισμού το οφείλει στις θείες επιδόσεις των Πιερίδων Ελικονιάδων καθώς η παράδοση των προγόνων θέλησε να προσωποποιήσει, προσεγγίζοντας τις αρχέτυπες αξίες με τη γνώση των Επιστημών και  την ευαισθησία των Τεχνών, στο όνομα των Ιερών Μουσών.
Μα! καλά. Λέω! Έλληνες είσαστε ή Τούρκοι;


H  γωνιά του συντάκη
Από τις ποιητικές συλλογές του Γιώργη Σακκά

ΕΛΛΑΝΙΟΝ  ΙΔΙΩΜΑ    

Ελλήνων γλώσσα ιερή πάνω απ’ τα εφήμερα
του ζώντος λόγου Εστιάδα, άχρονη οντότης,
μέτρο συμπαντικό στου χάους τη χίμαιρα
και της λεξούλας κόσμημα της πρώτης.

Στη μήτρα, της φυλής μου τη γενέτειρα
κύησες αριθμών συσχετισμούς.
Το σύμμετρο το κάλος και τ’ ανέσπερα
έργα, που υποβαστάζουν τους αρμούς,

Ηρακλειδείς, του Aτλάντιου, πανανθρώπινου
σκάφους, στο άβατο ως πλέει του πεπρωμένου
κι’ ενός Λυκόφωτος τ’ άνθος στη διάνοια, ρόδινου
στολίζεις τη πληγή του Εσταυρωμένου.

Γλώσσα ιερή, που από τα σπλάχνα σου έσπειρες
ντοπιολαλιές στη γη σου και στα ξένα
με τις Ολύμπιες φλόγες τις ανέσπερες
επήραν σπέρμα, να λαλήσουν, από εσένα.     

Σκοπός ζωής μας, παντού ανάγγειλε ότι «κείμεθα»
«τοις κοίνων ρήμασι πειθόμενοι», ‘δω χάμου,
μελετητές στα πάνσοφα σου Κείμενα,
Ελλήνων γλώσσα, πανανθρώπινη, λαλιά μου.

ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΑΔΕΛΦΗ
 (Μνήμη Μαλβίνας)

Οι ομίχλες, που την άβυσσο ξεχείλισαν του Καιάδα
με θάμπωσαν για να σε ιδώ κι ίσως σ' ακούω μόλις,
σ' ένα όνειρο φιλέρημο που ως θαμποσβήνει η δάδα
στο θυμητάρι, αχός βραχνά ξεσπάει, πολύβουης πόλης.

Ποτέ, την ιδεατή μορφή σου η πόλη η αρρωστιάρα
μες στη σποδό της κλώσησε, Φοίνικας, να τανύσεις
χρυσά, της φίλεργης σου αλκής φτερά,  ν' αστράψει η τιάρα
με τ' άστρο τ' ακατέργαστο της σύντομης σου ζήσης.

Και 'γω, ο αδελφός, να πλεύσω πως! Τυφλός
στη Νέκυια  Ορφέας
χωρίς μι' Αργώ, χρυσόμαλλη να 'ρθω να σ' αναστήσω,
αμαρυγή μες στα σκοτάδια αστραφτερής ρομφαίας
δίχως να στρέψω για να ιδώ τι κόσμο αφήνεις πίσω!*

Γιώργης Σακκάς

*Όρος για τον "Ορφέα στον Άδη" προκειμένου ν' ανεβάσει την Ευρυδίκη από τον ασύνορο χώρο του Πλούτωνα – το αβυσσαλέο κι επιλήσμον ασυνείδητο – στον απτό χοϊκό κόσμο του Ποσειδώνα με την έγκριση του εναδικού και πανταχού παρόντος ανά τους γαλαξιακούς αιθέρες Υψίστου Διός.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 27 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν