Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΡΧΕΛΩΝ Μια πολύ πρωτότυπη Χελωνο-κατασκήνωση!!

Μια πολύ πρωτότυπη Χελωνο-κατασκήνωση!!

E-mail Εκτύπωση

Η ΧελωνοΠαρέα είναι η Ομάδα Νέων του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ και απευθύνεται σε παιδιά 8 έως 18 ετών που ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Για δεύτερη χρονιά οργανώνουμε και προσφέρουμε φέτος μια μοναδική εμπειρία για παιδιά 10 με 14 ετών: Την πρωτότυπη θεματική οικολογική κατασκήνωση της ΧελωνοΠαρέας στην παραλία ωοτοκίας της Caretta-caretta στο Μαυροβούνι του Λακωνικού κόλπου.

Η κατασκήνωση θα φιλοξενήσει μέχρι 25 παιδιά και θα λειτουργήσει δίπλα στον Ερευνητικό Σταθμό Πεδίου του Συλλόγου μας, στο camping ΜΕΛΤΕΜΙ (www.campingmeltemi.gr), έναν κατασκηνωτικό χώρο υψηλού επιπέδου που προσφέρει ανέσεις και ασφάλεια για άνετη διαβίωση στο ύπαιθρο.

Η κατασκήνωσή μας ξεκινάει το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου και ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου 8 Αυγούστου 2009. Τα παιδιά μπορούν να τα φέρουν οι γονείς και από το απόγευμα του Σαββάτου 1 Αυγούστου, και να τα πάρουν μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου, το πρωί.

Η συμμετοχή στην κατασκήνωση είναι 185 € το άτομο και περιλαμβάνει διαμονή και πλήρη διατροφή, τις εξορμήσεις και τις μετακινήσεις καθώς και τα αναμνηστικά της κατασκήνωσης - μακό μπλουζάκι, καπελάκι και το σακκιδιάκι της κατασκήνωσης.

Για να συμμετέχει κάποιο παιδί στην κατασκήνωση θα πρέπει να είναι μέλος της ΧελωνοΠαρέας (15 € ετήσια συνδρομή).

Η κατασκήνωση θα στελεχώνεται από στελέχη με μεγάλη κατασκηνωτική εμπειρία.. Η κα Αθηνά Τσεκούρα (υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Αγωγής του ΑΡΧΕΛΩΝ) και ο κος Θεόδωρος Μπένος-Πάλμερ (διευθυντής του ΑΡΧΕΛΩΝ) θα είναι στην ομάδα σχεδιασμού και πραγματοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Αθηνά Τσεκούρα στα: 210-8982600 ή 6932 640 949 και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://xelonoparea.blogspot.com θα βρείτε κατάλογο ατομικών εφοδίων κατασκηνωτή και δήλωση συμμετοχής.

Είμαστε σίγουροι ότι θέλετε το παιδί σας να συμμετέχει σε μια τέτοια πρωτότυπη κατασκήνωση, να ζήσει από κοντά την ζωή των εθελοντών-ερευνητών που προστατεύουν την μοναδική Caretta caretta και να προσφέρει και αυτό στην σωτηρία του πλανήτη μας, με τον δικό του τρόπο.
Σας περιμένουμε!!

                    Επικοινωνία: κα. Αθηνά Τσεκούρα

 

Ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό την έρευνα και την περίθαλψη των θαλασσίων χελωνών και την διαχείριση των βιοτόπων τους καθώς και την ενημέρωση του κοινού.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 29 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν