Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΛΙΜΟΣ Έναρξη σχολικής χρονιάς στο Δήμο Αλίμου.

Έναρξη σχολικής χρονιάς στο Δήμο Αλίμου.

E-mail Εκτύπωση

Η έναρξη της Σχολικής χρονιάς έγινε στον Άλιμο, όπως και στα σχολεία όλης της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός παραβρέθηκε στην έναρξη της σχολικής χρονιάς με τον καθιερωμένο αγιασμό σε αρκετά σχολεία της πόλης.
Οι αντιδήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας εκπροσώπησαν το δήμο σε όλα τα σχολεία του Αλίμου, για να ευχηθούν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Η παρουσία τους αυτή ήταν παράλληλα συμβολική της πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής, να είναι στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης για την επίλυση των προβλημάτων.
Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2009-2010 ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός απηύθυνε το εξής μήνυμα:

«Μαθητές και μαθήτριες του Αλίμου,
Η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή. Γι΄ αυτήν δεν έχετε φυσικά την παραμικρή ευθύνη. Είσαστε όμως εν δυνάμει φορείς ελπίδας. Είσαστε υγιής βάση ανανέωσης. Ο νεανικός δυναμισμός σας και ο ρομαντισμός σας, μπορεί να δώσει λύσεις σε μια κοινωνία που έχει εμφανή κρίση αξιών.
Εμείς οι μεγαλύτεροι, που φυσικά ευθυνόμαστε για όσα συμβαίνουν γύρω μας, είναι καιρός να σας ακούσουμε. Και έχουμε να μάθουμε πολλά από εσάς, που υποτίθεται ότι σας διδάσκουμε.
Η ευθύνη σας είναι μία, αλλά ιδιαίτερα σημαντική: Να φροντίζετε για την πολύπλευρη μόρφωσή σας, ώστε να μπορείτε να σηκώσετε αύριο το βάρος της προόδου της κοινωνίας μας. Η σχολική χρονιά που ξεκινάει, σας περιμένει αποφασιστικούς και προσηλωμένους στους στόχους σας.

Εκπαιδευτικοί του Αλίμου,
Η συμβολή σας στην οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο, που όλοι την ονειρευόμαστε διαφορετική, είναι πολύ σημαντική. Ο κοινωνικός σας ρόλος είναι τεράστιος. Καλείστε να διδάξετε στα παιδιά μας για παραμερισμένες αξίες. Για φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Αυτά που η σημερινή κοινωνία μας δυστυχώς έχει παραμερίσει, στον βωμό ενός άκρατου καταναλωτισμού.Από την πλευρά μας, πάντα σε συνεργασία μαζί σας αλλά και τους γονείς, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να σας λύσουμε προβλήματα, ώστε να αφοσιωθείτε απρόσκοπτα στο έργο σας.

Γονείς του Αλίμου,
Μαζί με τα παιδιά σας, μπαίνετε και εσείς σε έναν δύσκολο χειμώνα. Ονειρεύεστε παιδιά προκομμένα, αξιοπρεπή, χρήσιμα στην κοινωνία. Δουλεύετε καθημερινά προς την κατεύθυνση του κρίσιμου για το αύριο της πατρίδας μας αυτού στόχου. Από την άλλη, σε μία κατ΄ ευφημισμό δωρεάν παιδεία, υφίστασθε φοβερή οικονομική αφαίμαξη. Ο ισχνός (λόγω της κρίσης) οικονομικός προϋπολογισμός, επενδύεται στο μέλλον των παιδιών. Σαν Δημοτική Αρχή, σέβομαι την αγωνία σας και την αποστολή σας. Και έχω πάντα ορθάνοιχτα τα αυτιά μου, για να ακούσω τα προβλήματά σας και να βοηθήσω στην επίλυσή τους, όσο ο θεσμικός ρόλος του Δημάρχου το επιτρέπει, αλλά και τα ισχνά οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω άρνησης της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.
Εύχομαι σε όλους «Καλή Χρονιά», με υγεία και όπλο την θέληση».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 94 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν