Καλώς ήλθατε στον Ενεργό Δημότη

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018
    
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΩΝ Με μεγάλη επιτυχία…το Ηλειακό γλέντι.

Με μεγάλη επιτυχία…το Ηλειακό γλέντι.

E-mail Εκτύπωση

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 21:00, βράδυ Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου. Ο καιρός –τελικά- δέχτηκε να συμφιλιωθεί με τους Ηλείους, παρά τις ισχυρές «ριπές» βροχής που έριξε κατά τη διάρκεια του απογεύματος της ίδιας ημέρας.

Τα κάρβουνα έκαιγαν από νωρίς το πρωί, η πλατεία Ασυρμάτου άρχιζε να διαμορφώνεται σαν μία όμορφη οικοδέσποινα της υπαίθρου, η οποία σε λίγες ώρες θα φιλοξενούσε στην αυλή της, ένα λαϊκό πανηγύρι, που μόνο οι άνθρωποι της επαρχίας ειδικεύονται σε αυτό. Το πάλκο είχε στηθεί, τα όργανα έπαιρναν τη θέση τους, η πίστα ήταν έτοιμη, η μυρωδιά της φρέσκιας και καλοψημένης γουρουνοπούλας είχε αρχίσει να…«επισκέπτεται» πολλά σπίτια που βρίσκονται γύρω από την περιοχή της πλατείας.
Η καρδιά του προέδρου του συλλόγου Ηλείων, Ανδρέα Μπαγρή, όπως και όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου, είχε πάει στην θέση της, καθώς έβλεπαν πως ο καιρός, δεν θα αθετούσε τη συμφωνία που έκανε μαζί τους και δεν θα έκανε τα γνωστά του τερτίπια, όπως στο γλέντι των Αρκάδων.
Όλο το σκηνικό προϊδέαζε πως θα στηθεί ένα τρικούβερτο Ηλειακό γλέντι, το οποίο κι έγινε, παρά το…κακό μάτι.
Ο μετρ των παραδοσιακών γλεντιών Αλέκος Κιτσάκης ήταν αναμφίβολα το μεγάλο όνομα στην μαρκίζα, έχοντας συνοδοιπόρο τον απαράμιλλο κλαρινετίστα, επίσης μετρ του είδους του Κώστα Κωτσάκη. Την κομπανία συνόδευε ο γιός κι εξίσου αξιόλογος στο είδος του Σάκης Κωτσάκης, μαζί με την Ευαγγελία.
Την παραδοσιακή εκδήλωση, «άνοιξαν» μ’ έναν σύντομο χαιρετισμό, ο δήμαρχος του Αγ. Δημητρίου Νίκος Λαζαρόπουλος και ο πρόεδρος του συλλόγου Ηλείων Ανδρέας Μπαγρής. Αμφότεροι ευχήθηκαν καλό Ηλειακό γλέντι σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η μικρή βουλή

Πολλά προεξέχοντα πρόσωπα και υποψήφιοι βουλευτές πέρασαν από την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου εκείνο το βράδυ. Μερικοί από αυτούς που διακρίναμε, ήταν η υποψήφια βουλευτής της Β’ Αθήνας με τη Ν.Δ. Μέμα Χαλιώτη, η υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ επίσης στη Β’ Αθήνας Μαρία Ανδρούτσου και ο υποψήφιος της Β’ Αθήνας με το ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.
Το παρών έδωσαν, από το δημοτικό συμβούλιο του Αγ. Δημητρίου, ο προαναφερόμενος δήμαρχος Νίκος Λαζαρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι: Αναστασία Δούρου και Ελένη Βομβολάκη. Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάσος Αυρηλιώνης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Χρήστος Πρεκετές, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΑΔΑΔ Μαρία Αχουλιά, και Γιώργος Ζέρβας αντίστοιχα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι (διοίκησης): Γιώργος Ταμπακόπουλος, Δημήτρης Χατζηδημητρίου, Μιχάλης Γελαδάκης (αντιπολίτευσης) Βασίλης Κοντάκης, Φάνης Οικονομάκος, Θανάσης Χαμπεσής και ο επικεφαλής της «Δυνατής Πορείας» Μανόλης Παπαδακάκης.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ FORUM

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Για άμεση ενημέρωση συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε στο Newsletter του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ.

Αναζήτηση άρθρων

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 42 επισκέπτες συνδεδεμένους

Γιορτάζουν